Apreciată mai ales de profesioniștii din domeniul ambalării, folia cu bule este cea care a distrat generații întregi de copii, dar și de adulți, care s-au distrat spărgând bulele lor de aer. Este vorba despre un material din plastic transparent compus din sute de bule de aer care oferă o amortizare de neegalat pentru transportul obiectelor mai fragile.

Care sunt diferitele caracteristici ale unei folii cu bule?

Există mai multe tipuri de diametru ale foliei cu bule de aer, care fac să varieze gradele de protecție ale foliei:

 • Diametrul între 10 și 12 mm. Este vorba despre un diametru clasic, cel mai des întâlnit care protejează atât obictele mai lejere, cât și suprafețele mai fragile precum o oglindă.
 • Diametrul de 18 mm. Este un diametru care se folosește cel mai adesea pentru expedierea unor produse mai fragile, mai grele sau care au unele colțuri mai tăioase.
 • Diametrul de 32 de mm. Este cel mai potrivit pentru protejarea unor obiecte foarte fragile sau foarte grele. Se poate folosi și pentru a fixa obiectele în cutii grație bulelor mari antișoc care nu se vor sparge în caz de coliziune.

Diferitele tipuri de folii cu bule

Folia cu bule este cea care se fabrică cu ajutorul a două părți de plastic. Există însă mai multe tipuri de folii cu bule:

 • Folia cu bule antistatică, cu un pH neutru, care se folosește cel mai adesea pentru a transporta opere de artă și care nu permite alterarea acestora, a culorilor sau compoziția chimică a picturilor sau a fotografiilor de exemplu, grație bulelor impermeabile.
 • Folia cu bule anticoroziune care se folosește la transportul unor obiecte metalice.
 • Folia cu bule tehnice, o folie care este specifică pentru izolarea termică, de exemplu.

În ce circumstanțe se poate folosi folia cu bule?

Avantajele foliei cu bule

Avantajele unei folii cu bule sunt numeroase mai ales atunci când vine vorba despre transportul unor mărfuri sau obiecte.

 • Protejează de praf.
 • Protejează de lumină.
 • Poate amortiza șocurile grație efectului său de saltea de protecție.
 • Nu se deșiră deloc ușor.
 • Este foarte lejeră.
 • Este cea mai potrivită pentru unghiurile mai tăioase.

Folia cu bule este un produs pentru ambalare foarte practic, dar și extrem de polivalent. Este cea care va ambala produsele și care va asigura în același timp o protecție optimă în timpul transportului. Pe https://www.prodepozit.ro/catalog/folie-cu-bule-41 poți vedea o gamă variata de folie cu bule.

Folia cu bule este un accesoriu esențial în domeniul logisticii și depozitării. Acest element este utilizat în special pentru a împacheta produse care urmează să fie depozitate pentru o perioadă lungă de timp într-un spațiu de depozitare dedicat sau pentru a fi mutate sau transportate. Folia cu bule are multe avantaje în comparație cu alte tipuri de ambalaje existente.

Folia cu bule este folosită în principal pentru transportul și mutarea articolelor fragile. Bulele de aer formează un strat protector, luând forma unei perne de aer care absoarbe șocurile. Astfel, obiectele fragile nu absorb direct loviturile și ajung perfect intacte la destinație în ciuda pericolelor întâlnite în timpul transportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.