Care este definitia termenului "sote" ?
Sote este un termen gastronomic referitor la o felie de o regiune specifica. Este o pregatire culinara de baza prin care se fierb oase si tesuturi moi de carne in putin ulei sau grasime, inainte de a adauga cialflurile, condimentele si ardeii. Sote-ul este folosit uneori in diverse retete, cum ar fi autostrazile turcesti, ciulamaua, bucatariile marocane si chiar si Retete chinezesti.
Exemple de Folosire
- Varza murata preparata cu sote de carne este servita in cantiti mari in timpul sarbatorilor.
- Retele turcesti sunt preparate cu sote, care contine carne, fasole, ceapa si ardei.
- Sote de pui si legume este folosit pentru a face un fel mai special al salatei.
- Sote-ul de porc serveşte alături de mămăligă aţâţă simţurile oricărui gurmand.
- Ciorba turcească este preparată cu o tocană de vinete, ardei şi sote de usturoi.