Comedia poate fi sub mai multe feluri, iar aceasta poate fi o piesa de teatru, un program Tv, un film, un spectacol, o carte sau chiar un alt program care are rolul de divertisment, in asa masura incat sa poata face publicul sa se amuze. Aceasta isi are radacinile inca din Grecia Antica, iar genul teatral al acesteia poate fi descris si ca un spectacol, ce pune diferite grupuri care se regasesc in societate unul impotriva altuia, doar ca intr-un mod amuzant. Totusi, comedia poate sa prezinte mai multe feluri si forme, iar de cele mai multe ori printre acestea se numara si:

Satira – aceasta foloseste comedia, in asa mod incat sa se portretizeze anumite persoane sau chiar institutii sociale ca fiind corupte si ridicole.

Parodia – prin parodie se imita si chiar se deformeaza in mod intentionat anumite elemente, in asa masura incat sa se obtina un efect amuzant.

Comedia nebuna – aceasta deriva de cele mai multe ori atat din anumite situatii, cat si din personaje care pot fi considerate bizare, dar in acelasi timp sunt surprinzatoare.

Comedia neagra – aceasta se caracterizeaza prin simplul fapt ca este o foma de umor ce poate include anumite aspecte destul de intunecate ale firii umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.