fbpx
Cum sa scrii o carte

Cum sa scrii o carte

Pentru multe persoane, unul dintre cele mai mari vise este si scrierea unei carti, unde sa se prezinte diferite idei si teme, care sunt preferate de catre scriitori. Totusi, daca la o prima vedere scrisul paote fi o activitate destul de simpla, este bine de stiut si faptul ca exista un anumit tipar in functie de care sa scrii o carte in asa masura incat sa te asiguri ca aceasta este un adevarat succes. Mai mult de atat, trebuie sa iei si in calcul faptul ca trebuie sa tii cont de anumite aspecte, pentru ca diferite edituri sa iti accepte manuscrisul. De cele mai multe ori printre acestea se numara si:

Tematica

Pentru ca o carte sa fie un adevarat succes, aceasta trebuie sa prezinte si o tematica interesanta. De cele mai multe ori, tematica trebuie sa fie una destul de accesibila pentru majoritatea persoanelor si sa atraga. Asadar, in momentul in care doresti sa scrii o carte, in mod automat va trebui sa te gandesti si la publicul tinta pe care urmeaza sa il ai, in asa masura incat sa fii sigur de faptul ca va exista un anumit numar considerabil de cumparatori, care vor dori sa iti achizitioneze cartea. Mai mult de atat, este important de stiut si faptul ca anumite tematici au un numar mult mai mare de cititori, iar printre genurile cele mai comercializate se numara romance, cartile politiste si cele de dezvoltare personala. Astfel ca, daca ai o preferinta fata de aceste genuri, tot ceea ce trebuie sa faci este sa creezi o poveste in jurul acesteia.

Modul de scriere

In cazul in care doresti sa te adresezi unui numar cat mai mare de cititori, tot ceea ce trebuie sa faci este sa te gandesti la modul in care iti vei transpune ideile, in asa masura incat sa poti oferi o poveste palpitanta. Asadar, este indicat sa folosesti un limbaj cat mai adecvat care totodata va putea fi urmat de orice cititor. Poti, in prima faza, sa eviti cat de mult posibil cuvintele complicate, care vor induce citiorii in eroare si, de altfel, vei putea sa eviti anumite imprumuturi din limba engleza. Daca doresti sa prezinti anumite idei, dar nu stii ce cuvinte sa folosesti, poti sa verifici intotdeauna DEX-ul sau un dictionar de sinonime, in asa masura incat sa utilizezi cuvinte clare, ce pot fi intelese de catre oricine.

Modul de expunere a povestii

De altfel, in momentul in care doresti sa scrii o carte, trebuie sa te gandesti si la modul in care vei expune aceasta poveste. De cele mai multe ori scriitorii se incurca in idei, lucru care poate fi destul de neplacut, mai ales atunci cand vine vorba de o poveste complexa. Asadar, incearca sa urmezi un singur fir al naratiunii si totodata sa adaugi si altele pe parcurs. In acest mod vei putea fi sigur de faptul ca cititorii vor avea o idee clara cu privire la ce se petrece in cartea ta.

Alte articole interesante...

Cum se calculează procentul
Calculul procentului este o operațiune matematică esențială utilizată într-o varietate de contexte, de la economie […]
Cum se scrie corect
Scrierea corectă este esențială pentru comunicarea eficientă și pentru a fi înțeles clar și fără […]
Cum se calculează pensia
Calcularea pensiei este un proces esențial pentru asigurarea unui venit stabil și sigur la vârsta […]
cumsatepregatestipentruoexcursielamuntedecatevazile-1
Excursiile la munte reprezintă una dintre cele mai relaxante și mai interesante activități pe care […]
Cum să decorezi locația evenimentului tău cu baloane colorate
Decorarea locației unui eveniment cu baloane colorate este o modalitate simplă, dar eficientă, de a […]
Idei de cadouri Secret Santa pentru adolescenți
Top Idei de Cadouri Secret Santa pentru Adolescenți: Surprizele Perfecte pentru Sărbători Când vine vorba […]
Idei de desene simple și ușor de realizat pentru începători
Idei de desene simple Desenul este o formă de exprimare artistică accesibilă tuturor, indiferent de […]
idei de cadouri pentru copii
Idei de Cadouri Creative pentru Copii: Inspiră Bucurie și Învățare Alegerea cadoului perfect pentru copii […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro