fbpx
Cum sa scrii o carte

Cum sa scrii o carte

Pentru multe persoane, unul dintre cele mai mari vise este si scrierea unei carti, unde sa se prezinte diferite idei si teme, care sunt preferate de catre scriitori. Totusi, daca la o prima vedere scrisul paote fi o activitate destul de simpla, este bine de stiut si faptul ca exista un anumit tipar in functie de care sa scrii o carte in asa masura incat sa te asiguri ca aceasta este un adevarat succes. Mai mult de atat, trebuie sa iei si in calcul faptul ca trebuie sa tii cont de anumite aspecte, pentru ca diferite edituri sa iti accepte manuscrisul. De cele mai multe ori printre acestea se numara si:

Tematica

Pentru ca o carte sa fie un adevarat succes, aceasta trebuie sa prezinte si o tematica interesanta. De cele mai multe ori, tematica trebuie sa fie una destul de accesibila pentru majoritatea persoanelor si sa atraga. Asadar, in momentul in care doresti sa scrii o carte, in mod automat va trebui sa te gandesti si la publicul tinta pe care urmeaza sa il ai, in asa masura incat sa fii sigur de faptul ca va exista un anumit numar considerabil de cumparatori, care vor dori sa iti achizitioneze cartea. Mai mult de atat, este important de stiut si faptul ca anumite tematici au un numar mult mai mare de cititori, iar printre genurile cele mai comercializate se numara romance, cartile politiste si cele de dezvoltare personala. Astfel ca, daca ai o preferinta fata de aceste genuri, tot ceea ce trebuie sa faci este sa creezi o poveste in jurul acesteia.

Modul de scriere

In cazul in care doresti sa te adresezi unui numar cat mai mare de cititori, tot ceea ce trebuie sa faci este sa te gandesti la modul in care iti vei transpune ideile, in asa masura incat sa poti oferi o poveste palpitanta. Asadar, este indicat sa folosesti un limbaj cat mai adecvat care totodata va putea fi urmat de orice cititor. Poti, in prima faza, sa eviti cat de mult posibil cuvintele complicate, care vor induce citiorii in eroare si, de altfel, vei putea sa eviti anumite imprumuturi din limba engleza. Daca doresti sa prezinti anumite idei, dar nu stii ce cuvinte sa folosesti, poti sa verifici intotdeauna DEX-ul sau un dictionar de sinonime, in asa masura incat sa utilizezi cuvinte clare, ce pot fi intelese de catre oricine.

Modul de expunere a povestii

De altfel, in momentul in care doresti sa scrii o carte, trebuie sa te gandesti si la modul in care vei expune aceasta poveste. De cele mai multe ori scriitorii se incurca in idei, lucru care poate fi destul de neplacut, mai ales atunci cand vine vorba de o poveste complexa. Asadar, incearca sa urmezi un singur fir al naratiunii si totodata sa adaugi si altele pe parcurs. In acest mod vei putea fi sigur de faptul ca cititorii vor avea o idee clara cu privire la ce se petrece in cartea ta.

Alte articole interesante...

cărțile de dragoste
Trăim într-o lume plină de griji și responsabilități, iar cărțile de dragoste devin refugiul perfect […]
Cum să organizezi o petrecere reușită de Halloween
Organizarea unei petreceri de Halloween reușite necesită atenție la detalii, creativitate și un plan bine […]
Cum să fii în centrul atenției la aniversarea ta de 18 Ani
Aniversarea de 18 ani este un moment special, marcat de trecerea la maturitate și este […]
Rugăciune de Mulțumire către Dumnezeu
Doamne, Dumnezeule atotputernic, vin în fața Ta cu inima plină de recunoștință pentru toate binecuvântările […]
Invitații pentru un eveniment dublu
Organizarea unui eveniment dublu, cum ar fi o nuntă combinată cu un botez, poate fi […]
Verbe la persoana 1
Verbele reprezintă o parte esențială a oricărei limbi, deoarece ele exprimă acțiuni, stări sau evenimente. […]
Menționează felul subiectului din propoziția închide telefonul
Analiza sintactică a propozițiilor este esențială pentru înțelegerea corectă a structurii și funcțiilor gramaticale ale […]
Cum se Folosește Busola
Busola este un instrument esențial pentru orientare în natură și navigație. Acest ghid detaliat vă […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro