fbpx
Cum sa scrii o carte

Cum sa scrii o carte

Pentru multe persoane, unul dintre cele mai mari vise este si scrierea unei carti, unde sa se prezinte diferite idei si teme, care sunt preferate de catre scriitori. Totusi, daca la o prima vedere scrisul paote fi o activitate destul de simpla, este bine de stiut si faptul ca exista un anumit tipar in functie de care sa scrii o carte in asa masura incat sa te asiguri ca aceasta este un adevarat succes. Mai mult de atat, trebuie sa iei si in calcul faptul ca trebuie sa tii cont de anumite aspecte, pentru ca diferite edituri sa iti accepte manuscrisul. De cele mai multe ori printre acestea se numara si:

Tematica

Pentru ca o carte sa fie un adevarat succes, aceasta trebuie sa prezinte si o tematica interesanta. De cele mai multe ori, tematica trebuie sa fie una destul de accesibila pentru majoritatea persoanelor si sa atraga. Asadar, in momentul in care doresti sa scrii o carte, in mod automat va trebui sa te gandesti si la publicul tinta pe care urmeaza sa il ai, in asa masura incat sa fii sigur de faptul ca va exista un anumit numar considerabil de cumparatori, care vor dori sa iti achizitioneze cartea. Mai mult de atat, este important de stiut si faptul ca anumite tematici au un numar mult mai mare de cititori, iar printre genurile cele mai comercializate se numara romance, cartile politiste si cele de dezvoltare personala. Astfel ca, daca ai o preferinta fata de aceste genuri, tot ceea ce trebuie sa faci este sa creezi o poveste in jurul acesteia.

Modul de scriere

In cazul in care doresti sa te adresezi unui numar cat mai mare de cititori, tot ceea ce trebuie sa faci este sa te gandesti la modul in care iti vei transpune ideile, in asa masura incat sa poti oferi o poveste palpitanta. Asadar, este indicat sa folosesti un limbaj cat mai adecvat care totodata va putea fi urmat de orice cititor. Poti, in prima faza, sa eviti cat de mult posibil cuvintele complicate, care vor induce citiorii in eroare si, de altfel, vei putea sa eviti anumite imprumuturi din limba engleza. Daca doresti sa prezinti anumite idei, dar nu stii ce cuvinte sa folosesti, poti sa verifici intotdeauna DEX-ul sau un dictionar de sinonime, in asa masura incat sa utilizezi cuvinte clare, ce pot fi intelese de catre oricine.

Modul de expunere a povestii

De altfel, in momentul in care doresti sa scrii o carte, trebuie sa te gandesti si la modul in care vei expune aceasta poveste. De cele mai multe ori scriitorii se incurca in idei, lucru care poate fi destul de neplacut, mai ales atunci cand vine vorba de o poveste complexa. Asadar, incearca sa urmezi un singur fir al naratiunii si totodata sa adaugi si altele pe parcurs. In acest mod vei putea fi sigur de faptul ca cititorii vor avea o idee clara cu privire la ce se petrece in cartea ta.

Alte articole interesante...

Cum se face un buchet de trandafiri
Buchetele de trandafiri sunt simboluri universale ale frumuseții, eleganței și iubirii. Fie că dorești să […]
cum se face rap battle
Rap battle, o formă de artă stradală care a crescut în popularitate în ultimele decenii, […]
Cum să vizitezi Londra cu bani puțini
Londra, capitala Regatului Unit, este unul dintre cele mai scumpe orașe din lume, dar asta […]
Cum se calculează un număr ridicat la o putere negativă
Matematica este plină de concepte intrigante, iar unul dintre acestea este calculul puterilor negative. Ridicarea […]
Cum se află diagonala hexagonului regulat
Hexagonul regulat, o formă geometrică cu șase laturi egale și șase unghiuri egale, este o […]
Cum se calculează media notelor la școală
Fie că ești elev, părinte sau doar curios, înțelegerea modului în care se calculează media […]
Când și cum se folosește virgulă în limba română
Limba română, ca multe alte limbi, are o serie de reguli clare care guvernează folosirea […]
Cum să alegi un cadou frumos de ziua îndrăgostiților
Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și sub denumirea de Valentine's Day, este una dintre cele mai speciale […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro