fbpx
Cum te poți pregăti pentru o întrerupere de energie în timpul iernii

Cum te poți pregăti pentru o întrerupere de energie în timpul iernii?

Aproape tot ceea ce facem în locuințele noastre necesită energie electrică, de la comunicare cu cei dragi, jocuri și până la pregătirea meselor. Este ușor să uităm cât de mult depindem de electricitate până în momentul în care se întrerupe curentul.

Pentru că în timpul iernii, penele de curent sunt mai frecvente decât în orice altă perioadă a anului, iată cum vă puteți pregăti pentru o astfel de situație:

Aprovizionați-vă cu baterii

Asigurați-vă că dispuneți de un stoc bun de baterii, iar dacă aveți baterii reîncărcabile, atunci acestea ar trebui să fie complet încărcate. Achiziționați baterii într-o varietate de dimensiuni pentru a fi acoperit în orice situație. Pregătiți baterii pentru lanterne, pentru aparatul de radio, precum și pentru detectoarele de fum, ceasuri, instalații electrice, lumânări LED și alte aparate care funcționează pe bază de baterii.

Verificați lanternele și aparatul de radio

Asigurați-vă că lanternele și aparatul portabil de radio sunt în stare de funcționare. În caz contrar, cumpărați scule electronice pentru a le repara sau înlocuiți-le cu altele noi, perfect funcționale. În timpul întreruperilor de curent, lanternele și aparatul de radio sunt echipamentele vitale. Nu intenționați să folosiți lumânări (cu excepția celor LED), deoarece lanternele sunt mai sigure. Iar un aparat de radio alimentat cu baterie vă va ține conectat la toate noutățile atunci când televizorul și telefonul nu mai reprezintă o opțiune.

Alimentați-vă mașina

Dacă se anunță viscol, furtuni sau vreme foarte rece, alimentați-vă întotdeauna mașina. Pompele de la benzinările funcționează cu energie electrică, așa  că, dacă se va întrerupe curentul pe o arie mai mare, benzina nu va fi disponibilă. Cu siguranță, nu vă surâde ideea de a fi blocat într-o casă fără curent și cu rezervorul gol la mașină.

Cumpărați un încărcător auto pentru telefonul mobil

Cu siguranță, aveți deja un încărcător pentru telefonul mobil, dar este deosebit de important să vă asigurați că dispuneți de un încărcător pentru mobil compatibil cu mașina. Veți avea nevoie de un telefon încărcat pentru a putea efectua apeluri și pentru a rămâne la curent cu toate știrile și informațiile. Cu un încărcător de mașină, telefonul va fi încărcat tot timpul chiar dacă alimentarea cu energie rămâne oprită pentru o perioadă lungă de timp.

Aprovizionați-vă cu apă

Dacă depindeți de o sursă de apă municipală, veți continua să beneficiați de apă în ciuda penei de curent. Dar dacă aveți o fântână, pompa nu va funcționa fără electricitate. Dacă se anunță o furtună puternică, aprovizionați-vă din timp cu apă potabilă și umpleți cât mai multe recipiente cu apă, inclusiv bidoane, carafe și chiar cada, astfel încât să aveți suficientă apă pentru gătit și pentru igienă.

Asigurați-vă confortul termic

Gândiți-vă ce opțiuni aveți la îndemână pentru a beneficia de confort termic dacă se întrerupe curentul pentru o perioadă mai lungă. Dacă dispuneți de un șemineu pe gaz, luați în considerare instalarea unei baterii de rezervă pentru demaror, dacă nu aveți deja una. Dacă aveți o sobă pe lemne, faceți aprovizionarea cu lemne de foc. Nu folosiți un încălzitor cu propan în interiorul casei decât dacă este unul special conceput pentru utilizare în interior, deoarece monoxidul de carbon se poate acumula și poate crea un pericol mortal.

Alte articole interesante...

Lista de Seriale Turcesti
În ultimii ani, audiența internațională a serialelor turcești a crescut într-un ritm rapid, atât în […]
3 idei inedite care te pot inspira dacă organizezi ziua copilului tău în aer liber
De ziua sa, un copil își dorește cât mai mulți invitați, în special partenerii săi […]
Când apelezi la serviciile unei firme de curierat
Serviciile unei firme de curierat au devenit aproape indispensabile în contextul unei societăţi care se […]
Unde a aparut prima pizzerie
Lucru curios, de necrezut chiar pentru mulți oameni, istoria pizza este un străveche, care își […]
Ce fel de incaltari produce brand-ul Annely
Annely este o firma care produce incaltari de inalta calitate. Acestea sunt fabricate din piele […]
Cât de importantă este încălțămintea de protecție
În numeroase sectoare profesionale, încălțămintea de protecție este obligatorie pentru bunăstarea și siguranța angajaților și […]
5 articole vestimentare de bază de care aveți nevoie în această primăvară
Pe măsură ce așezăm în spatele dulapului hainele de iarnă și începem să ne punem […]
Trăim într-o perioadă în care toată lumea a realizat că este foarte important sa acordăm […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro