Cum se gateste ficatul de porc

Cum se gateste ficatul de porc?

Persoanele carora le place ficatul de porc doresc, de obicei, ca acesta sa fie maro la exterior si moale si suculent in interior. Oamenii carora nu le place ficatul spun frecvent ca nu le place pentru ca au impresia ca este uscat si necopt, dar asta se intampla atunci cand se prajestete pana se intareste numai in ulei. Ficatul de porc la tigaie cu vin si usturoi de astazi este o reteta usoara pe care o pot face chiar si incepatorii.

Ficatul de porc la tigaie se prepara cu urmatoarele ingrendiente: 200 ml de vin alb, 5-6 catei de usturoi, sare, 1 kg de ficat de porc.

Instructiuni pas cu pas despre cum se prepara ficatul de porc la tigaie cu vin si usturoi

Curatam ficatul si curatam tendoanele, daca este necesar. Se lasa in apa rece timp de aproximativ 2 minute, apoi se taie in bucati groase. Preincalziti aragazul la temperatura ridicata. Scoateti ficatul din apa si rumeniti-l in ulei timp de 10-15 minute, dupa caz. Se va forma o crusta, iar ficatul va ramane moale si suculent in interior si crocant la exterior, datorita focului incins. Dupa ce se rumeneste usor ficatul, se adauga usturoiul curatat si taiat felii, iar apoi se adauga vinul.

Se acopera oala cu un capac si se lasa sa se inmoaie timp de aproximativ 30 de minute, apoi se adauga sare. Dupa ce sosul s-a evaporat din tigaie si ficatul s-a rumenit si s-a imbibat bine in arome, se da deoparte. Acesta se poate asezona cu usturoi verde tocat fin. Ficatul de porc poate fi combinat cu un piure de cartofi, cartofi fierti sau o salata diversa cu rosii, castraveti si ceapa. De asemenea, poate fi combinat cu o salata verde cu usturoi si ceapa plina cu vitamine.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro