fbpx

Cum să vă pregătiți casa pentru un val de căldură

Pe timpul verii, cei mai mulți dintre noi suntem în căutare de confort, răcoare și relaxare, mai ales când ajungem acasă după o zi agitată la serviciu și în trafic. Dar ce putem face atunci când acasă suntem întâmpinați de un aer irespirabil și de o căldură asemeni celei de afară?

Iată că există mai multe opțiuni prin care putem să ne pregătim casa pentru temperaturile ridicate din timpul verii și pentru valurile de căldură, pentru a ne bucura de confortul la care râvnim:

Creați un mediu de somn odihnitor

Poate că în timpul iernii ne-am bazat pe cearșafurile moi și groase și pe păturile călduroase, dar acum este momentul să facem trecerea la așternuturi ușoare de vară, fabricate din materiale naturale și respirabile. Lenjeriile din bumbac sunt respirabile în mod natural, astfel încât ne ajută să ne reglăm temperatura corpului și nivelul de umiditate în timp ce dormim, prevenind acea senzație neplăcută de umezeală pe care o simțim atunci când dormim în așternuturi din fibre sintetice. În al doilea rând, încercați să optați pentru țesăturile cu un număr mai mare de fire, care sunt mai netede și mai confortabile. Bumbacul pur, bumbacul egiptean, percalul, dar și bumbacul satinat sunt câteva exemple de țesături cu un număr mare de fire, respirabile și lejere.

Utilizați o sticlă de apă rece la culcare

Dacă în timpul iernii vă încălziți așternuturile cu un termofor fierbinte, atunci în timpul verii puteți transforma același termofor într-un pachet de gheață. Este cea mai rapidă și ușoară modalitate de a vă răci patul înainte de culcare. Pur și simplu umpleți termoforul cu apă ca de obicei și lăsați-l în congelator câteva ore înainte de culcare. Acest mic truc se poate dovedi a fi deosebit de util pentru persoanele care se chinuie să adoarmă în nopțile fierbinți de vară.

Opriți dispozitivele electronice

Singurele dispozitive electronice din dormitor care au permisiunea de a funcționa în timpul verii la lăsarea întunericului sunt aparatul de aer condiționat sau ventilatorul și purificatorul de aer. Acestea din urmă sunt deosebit de recomandate în timpul verii și le puteți achiziționa din magazinul Mobilab. Îmbunătățesc calitatea aerului, dar și nivelul de umiditate, ceea ce contribuie la confortul nostru. Celelalte dispozitive tehnologice din dormitor vor genera căldură dacă nu le veți opri. Nu lăsați televizorul, calculatorul sau laptopul în standby, ci opriți-le și deconectați-le de la priză. Astfel, nu vor genera căldura care contribuie la supraîncălzirea dormitorului. Încercați să vă încărcați telefonul sau tableta înainte de a merge la culcare. Și acestea degajă căldură, așa că cel mai bine este să le încărcați la prima oră a dimineții, când este mai răcoare. În ceea ce privește celelalte echipamente de uz casnic, puteți face și aici unele schimbări. De exemplu, încercați să spălați hainele la prima oră a dimineții. În funcție de mașina de spălat pe care o dețineți, o puteți programa să spele la ora dorită. Folosiți mașina de spălat vase tot dimineața, când este mai răcoare. Mașina de spălat vase la fel ca și mașina de spălat rufe emană foarte multă căldură. Nu în ultimul rând, uscați-vă hainele afară pentru a preveni supraîncălzirea locuinței cauzată de utilizarea uscătorului.