fbpx
Trei tipuri de dormitoare

Trei tipuri de dormitoare- care este preferatul tău?

Dormitorul este locul în care îți reîncarci bateriile după o zi lungă, unde trebuie să te simți relaxat și în siguranță. Pentru un somn odihnitor, care este necesar pentru o viață sănătoasă și pentru a-ți desfășura activitățile la capacitate optimă, acesta trebuie să îți ofere tot ce este necesar pentru odihnă. De aceea contează foarte mult cum îl amenajezi, ce mobilier folosești și pe ce saltea dormi. Îți vom prezenta trei tipuri de dormitoare și sperăm să te inspirăm în alegerea ta pentru cea mai importantă încăpere a casei tale.

Dormitorul clasic

Acest tip de dormitor se remarcă prin eleganță și prin articole de calitate. Fiecare obiect dintr-o astfel de încăpere îți sugerează confort. Acest tip de dormitor are de obicei un pat tapițat, poate cu piele sau catifea. În ton cu această tapițerie se află draperiile. Covorul sau mocheta va fi într-o nuanță complementară, pentru a defini amenajarea. Pernele și pilota sunt umplute cu puf și sunt foarte confortabile. Vei regăsi niște huse de pilotă din materiale de calitate, în nuanțe unii, chiar alb imaculat, fără modele, asortate cu husele pentru perne. Obiectele decorative sunt de calitate, din metal sau ceramică. Mobilierul din lemn, de cele mai multe ori, este decorat, de asemenea, cu sculpturi, și este fabricat din cele mai scumpe tipuri de lemn. Perdelele sunt din voal de calitate și se observă când nu sunt draperiile trase.

Dormitorul modern minimalist

Acest tip de dormitor conține de obicei foarte puține obiecte, atât de decor cât și de mobilier. Patul este format dintr-un schelet metalic, delicat, cu o somieră care să susțină salteaua. Acesta va fi dotat doar cu perne și pilotă, care vor avea niște huse în culorii unii, neutre, chiar metalice. Dulapurile sunt de obicei sub forma unui dressing pe întregul perete, sau chiar există o cameră alăturată pe post de dressing walk in. Se folosesc foarte puține obiecte de decor, poate o lampă pe noptieră. Perdelele sunt foarte subțiri sau inexistente iar draperiile sunt din materiale naturale, in sau pânză, în culori simple. Acest tip de dormitor trebuie să conțină doar lucruri utile, spațiul nu se încarcă inutil cu alte obiecte.

Dormitorul adolescentin

Este acel tip de dormitor pentru cei cu inima tânără. Nu trebuie să ai 16 ani ca să apelezi la un astfel de stil, trebuie doar să te simți tânăr și să te regăsești în lumea culorilor, a  texturilor și a veseliei. Acest tip de dormitor îmbină culori, uneori abstract, dar de cele mai multe ori conștient. Se aplică la tot ceea ce găsim în cameră, de la perdele, draperii, covoare până la lenjerii de pat, huse pentru pilote și chiar perne decorative. Aici regăsim multe obiecte de decor, de cele mai multe ori statuete sau suveniruri din diferite zone vizitate. Oglinda este un obiect care nu lipsește din acest tip de dormitor, și poate chiar și un televizor. Deși specialiștii recomandă ca dormitorul să fie strict pentru dormit, persoanele care preferă să aibă dormitorul astfel amenajat petrec seri la televizor în patul în care dorm.

Alte articole interesante...

Lista de Seriale Turcesti
În ultimii ani, audiența internațională a serialelor turcești a crescut într-un ritm rapid, atât în […]
3 idei inedite care te pot inspira dacă organizezi ziua copilului tău în aer liber
De ziua sa, un copil își dorește cât mai mulți invitați, în special partenerii săi […]
Când apelezi la serviciile unei firme de curierat
Serviciile unei firme de curierat au devenit aproape indispensabile în contextul unei societăţi care se […]
Unde a aparut prima pizzerie
Lucru curios, de necrezut chiar pentru mulți oameni, istoria pizza este un străveche, care își […]
Ce fel de incaltari produce brand-ul Annely
Annely este o firma care produce incaltari de inalta calitate. Acestea sunt fabricate din piele […]
Cât de importantă este încălțămintea de protecție
În numeroase sectoare profesionale, încălțămintea de protecție este obligatorie pentru bunăstarea și siguranța angajaților și […]
5 articole vestimentare de bază de care aveți nevoie în această primăvară
Pe măsură ce așezăm în spatele dulapului hainele de iarnă și începem să ne punem […]
Trăim într-o perioadă în care toată lumea a realizat că este foarte important sa acordăm […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro