fbpx
Cum sa scoateti parola de logare pentru Windows 10

Cum sa scoateti parola de logare pentru Windows 10?

Cei care sunt in cautarea unei proceduri eficiente si sigure de dezactivare sau inlaturare a parolei de logare pentru Windows 10 pot ramane in continuare la acest articol, pentru a afla rapid ce presupune intreaga procedura. Eliminarea parolei poate sa fie efectuata atat prin folosirea panoului de control, cat si prin editorul de registru. Pentru ca procedura sa fie eficienta, este nevoie ca utilizatorul sa fie autentificat si sa aiba drepturi de administrator, lucru care se intampla, de regula, la calculatoarele de acasa.

Eliminarea parolei de logare din cadrul setarilor contului de utilizator

Dezactivarea parolei de logare prin intermediul contului de utilizator se realizeaza rapid si nu este cu mult diferita fata de metoda folosita si in cadrul versiunilor anterioare. Initial, utilizatorul trebuie sa apese simultan tastele Win si R, Win fiind tasta cu simbol pentru Windows. Ulterior, se introduce textul „netplwiz”, iar apoi se da click pe „OK”.

Pentru ca autentificarea sa fie activa automat fara introducerea parolei, se poate selecta utilizatorul pentru care se doreste eliminarea parolei si se debifeaza „Utilizatorii trebuie sa introduca un nume de utilizator si o parola pentru a utiliza acest computer”. Apoi, se da click pe „OK” sau pe „Se aplica” pentru salvarea modificarilor create. Ulterior, se introduce parola pentru confirmarea procedurii.

Eliminarea parolei de logare la modul repaus

In cazul in care utilizatorul isi doreste sa dezactiveze solicitarea parolei Windows 10 in momentul in care laptopul intra in repaus, exista o setare separata. Se da click pe „Toate setarile”, apoi pe „Conturi”, iar ulterior pe „Optiuni de conectare”. Aceasta setare poate sa fie realizata doar de editorul de registru. Ulterior, in cadrul sectiunii „Optiuni de conectare” se selecteaza casuta „Niciodata”. Astfel, calculatorul nu va mai solicita niciodata parola atunci cand iese din modul de repaus.

Reactivarea parolei in Windows 10

Exista si posibilitatea ca utilizatorul sa isi doreasca sa dezactiveze temporar parole de logare in Windows 10, urmand ca apoi sa revina la aceasta. Cei care se razgandesc si au nevoie sa isi reactiveze parola de logare, pot lua in considerare pasii mentionati mai jos:

  • apasarea simultana a tastelor start si R, care deschid fereastra Run;
  • ulterior, apare o caseta de text in care utilizatorul va trebui sa introduca „netplwiz”, dupa care apasa tasta „Enter”;
  • apoi, se deschide fereastra „User Accounts”, fiind necesara bifarea optiunii „Users must enter a user name and password to use this computer” sau, in romana, „Utilizatorii trebuie sa introduca un nume de utilizator si o parola pentru a utiliza acest computer”;
  • parola de logare este cea folosita in momentul instalarii Windows-ului;
  • ulterior se apasa optiunea „OK”, fiind necesara repornirea laptopului sau calculatorului, pentru a se verifica daca totul functioneaza in parametri optimi.

Indiferent de optiunea dorita, este important sa existe si varianta in care parola poate fi reaplicata, din motive de securitate. Eliminarea parolei de logare de la Windows 10 este o procedura care se realizeaza in cateva minute, fara sa implice dificultati majore din partea utilizatorului. In cazul in care totusi nu functioneaza, este important sa se solicite ajutorul unui expert.

Alte articole interesante...

Cum să afli numărul de telefon dacă ai cartelă la vodafone
Dacă dorești să afli numărul tău de telefon și ai o cartelă Vodafone, poți urma […]
Creare Magazine Online - Ghid complet pentru succesul afacerii tale
În era digitală în care trăim, magazinele online au devenit un element esențial pentru succesul […]
Cum sa cureti tastatura de laptop sau de desktop
Poti curata cu usurinta tastatura folosind alcool, tampoane de bumbac si o carpa fara scame. […]
Cum să achiziționați un copiator potrivit pentru birou
Pentru majoritatea companiilor sau instituțiilor care doresc să achiziționeze un copiator, prețul este cel mai […]
Cum sa formatezi un calculator
Competentele si aptitudinile IT au devenit unele foarte importante si necesare in aproape orice domeniu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro