Matreata este o problema cu care se confrunta marea majoritatea a persoanelor, iar cauzele acestei afectiuni pot fi multiple. Astfel ca, tratamentul matretii poate fi diferit, de la o persoana la alta, fapt pentru care poti testa mai multe solutii si sa vezi care este cea mai potrivita pentru tine. Totusi, trebuie mentionat faptul ca matreata nu are intotdeauna legatura cu igiena personala, insa este recomandat ca in momentul in care o astfel de afectiune apare, zona scalpului sa fie mentinuta cat mai curata. In acest mod, se poate asigura faptul ca anumiti factori, care pot duce la aparitia matretei vor disparea.

In cazul in care si tu suferi de o astfel de afectiune, iata ce trebuie sa faci:

Incearca produse pentru parul gras

De cele mai multe ori matreata este declansata de nivelul mult prea inalt al sebumului de la nivelul scalpului. Asadar, persoanele care au un par gras sunt mult mai predispuse la aparitia matretei decat cele care au parul normal. Totusi, in credinta populara se crede ca aparitia matretei este asociata cu senzatia de uscaciune de la nivelului scalpului, insa cercetarile prezinta o situatie inversa.

Pe piata exista numeroase produse care sunt special concepute pentru parul gras, care pot elimina complet problema scalpului mult prea uscat. In acest mod, tu iti vei pute curata complet parul de sebum si de alte uleiuri naturale.

Mai mult de atat, este recomandat ca in cazul in care ai un scalp mult prea uleios sa nu folosesti uleiuri la baza parului. Acestea pot sa produca si mai multa matreata.

Incearca produse special concepute pentru matreata

In cazul in care matreata are alte cauze, decat cele ale unei productii mult prea mari de sebum, este important de stiut faptul ca poti opta pentru produsele special concepute pentru matreata. In aceasta gama se numa samponurile si serumurile, care pot sa elimine complet cauzele care declanseaza o astfel de afectiune. Totusi, este important de stiut si faptul ca fiecare produs prezinta o anumita formula, iar in momentul in care o anumita formula nu este potrivita pentru tine, poti incerca alta. In acest mod, vei putea fi sigur de produsul care ti se potriveste cu adevarat.

Mai mult de atat, poti opta inclusiv pentru samponurile care prezinta anumite arome, pentru ca experienta ta sa fie una cat mai placuta. In acest mod, vei putea fi sigur ca alegerile tale au fost cele mai potrivite.

Nu uita de sfatul medicului

Daca problema ta persista pentru o lunga perioada de timp, tot ceea ce trebuie sa faci este sa ceri ajutorul medicului. Acesta va putea sa identifice corect care sunt cauzele aparitiei matretii si totodata va putea sa iti ofere un tratament adecvat nevoilor tale. Mai mult de atat, un medic va putea monitoriza inclusiv starea ta generala de sanatate si chiar sa iti prescrie o reteta personalizata, in asa masura incat aceasta sa corespunda in totalitate cu problema ta. Asadar, cu putin ajutor din partea profesionistilor vei putea scapa complet de problema matretii.

Sursa foto: https://cdn.knd.ro/media/521/2862/35269/17370616/4/cross-10.jpg?width=900&height=508&quality=80

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.