Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate

Cum să faci batoane de lămâie congelate

Ingrediente necesare:

• Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi
• Pentru umplutură: 200 g caju (hidratat 4 ore), 1 cană lapte de cocos cremos, 3 linguri de miere, sucul și coaja de la o lămâie, un vârf de sare

Cum se prepară:

1. În robotul de bucătărie, mixează nucile și curmalele până obțiți un amestec lipicios și presează-l pe fundul unei tăvi mici.
2. În același robot, blenduiește caju hidratat, laptele de cocos, sucul și coaja de lămâie și mierea până devin o cremă fină. Toarnă crema peste baza din nuci.
3. Pune tava la congelator pentru cel puțin 4 ore.
4. Scoate desertul, taie-l în batoane și servește imediat. Poți turna deasupra sirop de arțar sau caramel fără zahăr.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Cum se face coliva
Dragii mei, coliva este o mâncare cu multă însemnătate, făcută cu suflet și rugăciune, mai […]
Copyright 2025 © Explicativ.ro