fbpx

Ce inseamna zero absolut?

Zero absolut este un concept fundamental in fizica si in termodinamica, care descrie temperatura cea mai joasa pe care o substanta poate avea. Acesta este punctul de referinta pentru scara absoluta de temperatura Kelvin si este definit ca punctul in care energia moleculara a unei substante este minima. In termodinamica, este considerat ca punctul de referinta zero pentru entropie.

Zero absolut este temperatura de la care nu se poate merge mai jos, fiind definita ca temperatura la care energia moleculara este minima. Aceasta este temperatura la care energia cinetica a moleculelor este egala cu zero. Temperatura zero absolut se masoara in scara Kelvin si este egala cu -273,15 grade Celsius. Acesta este punctul de referinta pentru scala de temperatura Kelvin, care este scala absoluta de temperatura, iar temperatura poate fi masurata si in grade Celsius sau Fahrenheit.

In termodinamica, zero absolut este considerat ca punctul de referinta zero pentru entropie. Entropia este o masura a dezordinii din sistem, iar zero absolut este punctul de referinta pentru dezordinea maxima. Aceasta inseamna ca entropia unui sistem nu poate fi mai mica decat zero absolut.

Zero absolut este un concept important in fizica si termodinamica, fiind folosit pentru a descrie temperatura cea mai joasa pe care o substanta poate avea. Acesta este definit ca temperatura la care energia moleculara este minima si este punctul de referinta zero pentru entropie. Temperatura zero absolut se masoara in scara Kelvin si este egala cu -273,15 grade Celsius.