fbpx
Ce inseamna congruent

Ce inseamna congruent

In ziua de astazi termenul congruent este des intalnit mai ales in geometrie. Asadar, in cazul in care ai intalnit acest termen, dar nu stii care este semnificatia acestuia, noi iti vom oferi informatiile necesare, in asa masura incat tu sa il poti folosi corect indiferent de context, pentru a-ti putea transmite mult mai usor ideile. Astfel ca, in momentul in care intalnesti un astfel de termen, iata ce trebuie sa stii, pentru ca tu sa ai o mai buna intelegere cu privire textul pe care il parcurgi.

Congruenta in geometrie

In momentul in care parcurgi un text care are legatura cu matematica sau geometria, si dai de un astfel de termen este important sa stii care este semnificataia acestia, in asa masura incat sa poti intelege mult mai bine textul. Astfel ca, intotdeauna, congruenta inseamna echivalenta intre doua figuri geometrice, care prezinta in totalitate aceleasi marimi si forme. Pentru a intelege mult mai bine ce inseamna aceasta teorie, in termeni mult mai simpli, doua segmente pot fi congruente doar daca prezinta aceeasi lungime. Mai mult de atat, unghiurile congruente au intotdeauna aceeasi masura, in timp ce cercurile congruente prezinta intotdeauna acelasi diametru.

Asadar, in geometrie, de cele mai multe ori, conceptul de congruenta se intalneste mai ales in cazul a doua triunghiuri. Mai exact, doua triunghiuri vor fi congruente, in cazul in care laturile, dar si unghiurile prezinta in totalitate aceleasi dimensiuni si marimi. Totodata, in prezent exista chiar si teoreme ale triunghiurilor congruente.

  1. Doua triunghiuri pot fi congruente in cazul in care prezinta o pereche de laturi si unghiuri congruente.
  2. Doua triunghiuri pot fi considerate congruente in momentul in care prezinta o pereche de unghiuri care sunt congruente, iar latura comuna este congruenta cu cea din al doilea triunghi.
  3. Doua triunghiuri sunt considerate a fi congruente in momentul in care laturile corespondente sunt congruente

Definitie DEX

In cazul in care dorestii sa stii cu exactitate ce inseamna congruent, este important sa verifici inclusiv informatiile care se regasesc in DEX. In acest mod, vei putea fi sigur ca ai inteles in totalitate la ce se refera acest cuvant si cum poate fi folosit. De altfel, in cazul in care ai gasit cuvantul intr-un anumit context, poti cauta in diferite surse semnificatia acestuia, precum si in dictionarele de sinonime. In acest mod vei avea posibilitatea de a avea o idee mult mai clara cu privire la ceea ce se doreste a fi transmis.

Astfel ca, DEX-ul prezinta termenul congruent ca fiind un adjectiv ce inseamna ca un obiect se potriveste exact cu un alt obiect. De altfel, sinonimul acestui termen este corespunzator sau echivalent. Mai mult de atat, numerele congruente inseamna si numerele care la final dau acelasi rest, mai ales atunci cand sunt impartite la un anumit divizor.

Totodata, alte adjective care sunt sinonime cu cuvantul congruent sunt a concorada, a coincide, a se potrivi, intr-un mod convenabil. Asadar, ca si in geometrie, congruent are mai mult sau mai putin aceeasi semnificatie, iar tu il poti folosi mult mai usor in conversatie.

Alte articole interesante...

Cucuveaua este o pasăre misterioasă, considerată adesea un simbol al înțelepciunii și al profețiilor. Păsărica […]
Visele si semnificatia lor In cultura si traditiile noastre, visele au intotdeauna o semnificatie speciala. […]
Când ai gaze urât mirositoare, înseamnă că există un dezechilibru în flora intestinală sau că […]
Articol fara titlu: Vise de vomitat Semnificatia viselor de vomitat Cand vine vorba de visat, […]
Visele cu broasca in casa Cand visezi broasca in casa, acesta poate fi un semn […]
Cand il visezi pe Dumnezeu, inseamna ca esti incahntat de frumusetea si puterea divina si […]
Inseamna ca trebuie sa fii atent: Visele cu foc pe cer Daca te-ai trezit din […]
Articol despre piper Descoperă semnificația piperului Când auzim cuvântul "piper", de cele mai multe ori […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro