fbpx
Ce inseamna cand iti curge sange din nas din senin

Ce inseamna cand iti curge sange din nas din senin

Probabil multor persoane li s-a intamplat sa le curga sange din nas din senin, iar de cele mai multe ori acestea s-au impacientat, mai ales in momentul in care au observat o astfel de problema. Totusi, sangerarile sunt destul de normale, in special in anumite situatii, fapt pentru care nu ar trebui sa te impacientezi atunci cand observi ca din nasul tau curge sange. In momentul in care un astfel de incident are loc, trebuie sa te axezi asupra modului in care poti stopa sangerarea. In acest mod, iti vei reveni la normal in cel mai scurt timp.

Totusi, daca doresti sa stii ceea ce inseamna atunci cand iti curge sange din nas, iata ce trebuie sa iei in cosiderare:

Traumatismele

De cele mai multe ori sangerarile, in special cele nazale sunt deseori cauzate de diferite traumatisme. Asadar, in cazul in care ti-ai scarpinat nasul mult prea puternic, ai declansat o hemoragie, este important de stiut faptul ca in momentul in care ai inceput sa faci acest lucru, probabil ai lezat mucoasa. Astfel ca, una dintre cauzele hemoragiei este chiar traumatismul, mai ales in astfel de cazuri.

Totusi, in momentul in care copiii mici se joaca, exista riscul ca acestia sa se loveasca accidental unii pe ceilati. Chiar daca este o lovitura destul de usoara, aceasta poate sa produca sangerarea. Asadar, in momentul in care nasul este lovit, indiferent de obiectul folosit, acesta poate sa sangereze destul de mult.

De altfel, in anumite cauzuri, sangerarile sunt produse inclusiv in momentul in care nasul este suflat mult prea puternic. Acest lucru este cauzat de faptul ca mucusul intarit a ranit pielea, fapt pentru care s-a produs sangerarea. In cazul in care ai nasul infundat si simti ca nu poti elimina mucusul, incearca un spray nazal.

Caldura

Sangerarile nazale au loc mai ales in timpul verii, atunci cand caldura este destul de puternica. De cele mai multe ori, din cauza caldurii in special vasele de sange de la nivelul nasului se dilata, iar in momentul in care mucasa este ranita, aceasta poate sangera mult mai usor. De altfel, din cauza caldurii se pot produce si sangerari bruste, fara a fi nevoie sa se produca un traumatism. Astfel ca, in special in timpul sezonului cald, este nevoie sa se consume lichide, iar pe cat posibil este recomandat ca cei mici sa nu iasa in soare, mai ales la orele de varf, cand radiatiile sunt destul de puternice.

Deshidratarea si lipsa de vitamine

In special din cauza deshidratarii se pot produce anumite probleme, precum cea a sangerarilor nazale. In cazul in care si tu te confrunti cu acestea, este important sa te hidratezi in mod corespunzator. De altfel, sangerarile nazale pot indica faptul ca ai nevoie de mai multe vitamine, fapt pentru care este intotdeauna recomandat sa apelezi la un supliment alimentar, mai ales in astfel de cazuri, cand este clar ca ai o problema de sanatate. Mai mult de atat, se recomanda administrarea suplimentelor de cate ori este nevoie.

Alte articole interesante...

Ce înseamnă Socheres
"Socheres" este un termen din limba romani, limba vorbită de populația romă (sau romani). În […]
Ziua muncii
Ziua Muncii, cunoscută și sub numele de Ziua Internațională a Muncitorilor, este o sărbătoare anuală […]
Ziua națională a României
Ziua Națională a României este sărbătorită în fiecare an pe 1 decembrie. Această zi comemorează […]
Ziua pământului
Ziua Pământului este sărbătorită anual pe 22 aprilie și marchează aniversarea nașterii mișcării ecologiste moderne, […]
Ziua internațională a femeii
Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie în fiecare an, este o zi globală […]
Ziua îndrăgostiților
Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și sub numele de Sfântul Valentin, este sărbătorită pe 14 februarie în […]
Dacă ai visat lilieci... Poate te-ai gândit întotdeauna că visul cu lilieci are o semnificație […]
Limba Galbena: Cauze si TratamenteIn medicina, culoarea limbii poate oferi indicii importante despre starea de […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro