Crenvurst-ul sau crenvursti, cunoscut și sub numele de Kranzkotelett și Kranzkotele, este o mâncare pregătită din ficat, carne de porc și slănină tocate, condimentată și folosită adesea în preparate de curcan sau carne la grătar. Aceste Arancini sunt de obicei măcinate în formă de bilă sau în formă de roată și servite cu sosuri diferite. Deși aceste mâncăruri sunt originare din Europa Centrală, ele sunt folosite în întreaga lume în cantine și în restaurante.
Retetele au mai multe feluri de a fi preparate, precum pre-amestecarea cu ierburi aromate precum maghiran, piper și busuioc și chiar adăugând condimente precum chimen sau mărar. Unele rețete includ chiar și legume cum ar fi ceapa si usturoiul. Cele mai populare feluri de crenvurst sunt crenvurstul kielbasa și crenvurstul Vienna.
Crenvurstul poate fi servit ca o gustare sau ca parte a unui plat principal. Cel mai popular mod de servire al crenvurstului este în "salată de crenvurst" sau într-o varietate de rețete de friptură cu cartofi. De asemenea, crenvursturile se pot folosi pentru a face ciorbe, tocănițe, supe și chiar pizza. Acestea pot fi de asemenea servite alături de cartofi sau paste, de asemenea.