Reteta de Salau Crocant

Reteta de Salau Crocant

Uneori este nevoie doar de cateva miscari pentru a transforma un ingredient simplu intr-un preparat impresionant, iar salaul crocant este dovada! Ideal pentru ocazii importante si sarbatori. Tot ce trebuie sa faci este sa faci rost de fileuri de peste proaspat de buna calitate, sa le asezonezi cu un pesmet parfumat, cu aroma de ierburi si sa le dai la cuptor: salaul crocant va fi gatit perfect si auriu. Insotit de o garnitura usoara, de sezon, poti avea pe masa, in mai putin de o jumatate de ora, un fel secundar de fructe de mare apetisant!

Ingrediente

  1. Salau 1 kg
  2. Paine 100 g
  3. Patrunjel o legatura
  4. Marar o legatura
  5. Cimbru 4 crengute
  6. Rozmarin 2 crengute
  7. Coaja de lamaie 1
  8. Ulei de masline extravirgin 50 g
  9. Boabe de piper alb 1 lingurita
  10. Sare fina dupa gust

Mod de preparare a Salaului Crocant

Pentru a face salaul crocant, pregateste mai intai pesmetul: taie painea in bucati si pune-o intr-un blender, apoi poti sa adaugi mararul, cimbrul in fulgi 3 ace de rozmarin si legatura de patrunjel. Se toarna si uleiul iar apoi se adauga coaja de lamaie, sarea si piperul alb. Se amesteca pana cand se obtine un amestec ceva mai gros. Acum te poti ocupa de salau: indeparteaza pielea cu un cutit cu lama subtire si apoi poti sa scoti oasele cu ajutorul unui cleste de bucatarie, apoi transfera pestele intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si acopera-l cu pesmet, folosind mainile pentru a-l face sa se lipeasca foarte bine. Dupa ce ai acoperit pestele in mod egal, pune-l la copt intr-un cuptor ventilat, preincalzit la 190°, timp de aproximativ 20 de minute. Cand timpul de gatire s-a scurs, scoate si serveste salaul crocant si fierbinte!

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro