Reteta de Cus cus cu miel

Reteta de Cus cus cu miel

Ingrediente pentru Reteta de Cus cus cu miel

  • 1 kg de seminte de cus cus fierte
  • 500 g carne de miel: coaste sau piept, taiate in bucati mari
  • 500 g de naut
  • 250 g ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • 4 bucati de telina
  • 1 lingurita de boia de, ardei dulce si iute dupa gust
  • 4 linguri de coriandru tocat
  • 500 g pulpa de rosii
  • 1 kg de mazare
  • 1 kg de fasole boabe
  • 4 anghinare
  • 500 g de napi
  • 400 g morcovi
  • 500 g de dovlecei
  • 10 ml de ulei de masline
  • 100 g unt
  • sare si piper

Mod de preparare cus cus cu miel

  1. Puneti la inmuiat nautul cu o zi inainte in multa apa rece.
  2. A doua zi, se scurge si se pune la fiert timp de 2 ore in apa clocotita. Adaugati sarea la sfarsitul timpului de gatire.
  3. Se taie ceapa in felii si se toaca usturoiul. Taiati firele de telina in bucati mari.
  4. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumenesc bucatile de carne. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se rumeneasca timp de cateva minute, apoi, ardeii iuti si coriandrul. Se adauga sare si piper. Se amesteca timp de 2 minute, se adauga rosiile si se acopera cu apa. Se adauga carnea, se acopera si se fierbe timp de 2 ore, amestecand din cand in cand. La sfarsitul gatitului, sosul trebuie sa fie fluid.
  5. Scoateti mazarea si fasolea; decojiti fasolea. Se pregatesc anghinarele si se taie in patru sau sase bucati, in functie de marime. Se clatesc celelalte legume, se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se pun legumele intr-o tigaie, cu exceptia dovleceilor, mazarei si fasolei, si se acopera cu sosul de carne. Se lasa sa se gateasca timp de 20 de minute la foc mic, apoi se adauga dovleceii, mazarea si fasolea si se lasa sa se gateasca inca 10 minute. Pastrati cald.
  6. Se toarna cuscusul intr-un vas putin adanc si se adauga untul. Se amesteca. Se servesc separat sosul, legumele si carnea.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro