Somnul nou-născutului este extrem de important deoarece îi permite să se dezvolte și să se odihnească. Din acest motiv, primele săptămâni din viață, bebelușul și le petrece mai mult dormind. Pentru părinții sau viitorii părinți care doresc să ofere bebelușului un somn sănătos și odihnitor încă de la naștere, pătuțul din lemn este soluția ideală. Iată ce tip de lemn poți alege pentru pătuțul bebelușului.

Alegerea lemnului pentru pătuțul bebelușului

Mai multe tipuri de lemn sunt propuse pentru fabricarea pătuțului pentru bebeluș. Patul ecologic este realizat dintr-un lemn de tip MDF sau Medium Density Fireboard. Este un panou compus din fibre de lemn, de densitate medie după cum îi indică și numele. O mare parte din mobilierul existent în ziua de azi este realizat din MDF. Acest material este considerat unul ecologic deoarece nu are în compoziția sa formaldehidă.

Principalul său avantaj este acela că permite realizarea unor forme rotunjite, pe care nu le putem realiza cu lemnul natural. În plus, utilizarea sa nu prezintă niciun risc pentru patul bebelușului. Există pătuțuri pentru bebeluș realizate din lemn masiv, care este un produs mai natural datorită faptului că este mai puțin transformat, ceea ce permite evitarea problemelor cu compușii organici volatili. Dacă ești în căutarea unui material durabil cu un design deosebit, acesta este este alegerea perfectă iar pe https://www.caruselulcuvise.ro/patuturi-de-lemn găseşti mai multe modele de pătuţuri din lemn masiv potrivite pentru camera bebelusului tău.

Privilegiază un lemn de calitate, certificat PEFC

Pentru un pătuț de bebeluș cel mai bine este să alegi un lemn de primă clasă. Este o soluție extrem de respectuoasă cu universul și cu mediul înconjurător. Lemnul de pin este o materie ecologică şi naturală. Un pat din lemn de pin pentru bebeluş are o greutate mică pentru a facilita transportul, dar este suficient de durabil pentru a asigura un somn de calitate copilului în creştere.

Lemnul masiv de fag este foarte durabil iar un pătuţ realizat din acest material poate fi extrem de practic, modern şi poate fi uşor personalizat pentru a se adapta nevoilor bebeluşului.

Mizează pe finisaje ecologice și naturale

Un pătuț din lemn de calitate se distinge de altele prin vopsea, lac sau structura patului. Fără să excludem posibilitatea că există riscul ca bebelușul să pună gura pe gratiile patului și să ingereze astfel substanțe toxice, plastic sau alte materiale dăunătoare.

Din acest motiv, cel mai bine este să alegi un pătuț pentru bebeluș cu vopsea pe bază de apă, un ulei natural, rășină naturală sau vopsea ecologică. Dacă vei opta pentru acest tip de finisaj pentru patul bebelușului îi vei oferi micuțului tău un mobilier confortabil și sănătos deopotrivă. Fără să uităm de faptul că este vorba despre soluția perfectă pentru copilul tău, care propune și oferă o securitate optimă.

Este important ca baza pătuţului să îşi păstreze forma pentru mulţi ani, pentru a asigura un somn bun copilului tău. De asemenea, salteaua pe care o alegi trebuie să fie de calitate şi să susţină perfect corpul micuţului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.