Ca angajat, este important sa intelegi cum poate fi sarbatorita corect o zi de nastere la birou. Sa ii oferi un cadou sefului pentru aniversarea sa poate fi un gest amabil atunci cand acest lucru este facut corect. Afland mai multe despre modul in care ii poti face sefului cadoul perfect, poti determina care sunt cele mai bune optiuni pe care le ai in acest sens. Asadar, de ce este important sa ii faci sefului un cadou cu ocazia aniversarii sale si ce ai putea sa ii oferi? Iata mai jos cateva informatii care te vor ajuta sa iei decizia corecta.

De ce este important sa ii oferi sefului un cadou cu ocazia aniversarii sale?

Este important sa ii oferi un cadou sefului pentru ziua de nastere pentru ca, inainte de toate, acest lucru demonstreaza grija si respectul pe care il ai fata de el ca model profesional. In plus, un astfel de gest ii poate forma acestuia o parere corecta despre cine esti cu adevarat, lucru reflectat si prin alegerea de cadou pe care o faci. Daca nu stii ce cadou sa alegi pentru seful tau, un cos plin cu gustari delicioase poate fi oricand o idee buna.

Criterii de urmarit cand alegi un cadou pentru seful tau

Cand incerci sa gasesti cadoul potrivit, este important sa urmezi cateva linii directoare pentru a te asigura ca ramai in granitele profesionale in timp ce ii oferi acestuia senzatia ca esti atent cu el.

Astfel, un prim sfat este sa examinezi politicile companiei. Inainte de a lua in considerare ce sa-i oferi sefului tau, asigura-te ca nu exista politici ale companiei care interzic oferirea de cadouri. Chiar daca nu exista restrictii generale, HR poate interzice cadourile de bauturi alcoolice, numerar si alte articole care pot fi considerate inadecvate la locul de munca.

Gaseste un echilibru intre ieftin si scump pentru a te asigura ca ramai in limitele profesionale. Un cadou prea ieftin poate parea necugetat, cu un cadou prea scump poate parea ca incerci sa castigi favoarea sefului intr-un mod lipsit de etica.

Gandeste-te la interesele pe care le are seful tau pentru a te asigura ca primeste ceva de care se va bucura. Fa o lista alaturi de colegii de birou si incearca sa determini unul sau mai multe hobby-uri, emisiuni TV preferate sau gustari pe care le ia la locul de munca. De exemplu, daca seful intra in birou in fiecare zi cu o cafea de la o cafenea locala, poate vrei sa ii oferi un card cadou sau o cana personalizata de la acea cafenea.

Gandeste-te la personalitatea pe care o are pentru a determina in mod eficient ce ii poti oferi de ziua lui. Daca are o atitudine mai serioasa si mai profesionala la birou, o cana cu un citat amuzant poate sa nu fie primita prea bine, in schimb daca acesta glumeste mai mereu cu tine si cu colegii de munca, atunci acesta poate fi un cadou perfect pentru el.