Manichiurista favorită este plecată în concediu? Ai chef să schimbi modelul de pe unghie dar timpul nu îți permite să ajungi la salon? Ți-ai propus să înveți să îți faci unghiile singură, fără ajutor dar nu știi cum să începi?

Dacă nu ai timp sau pur și simplu dorești să salvezi niște bani renunțând la manichiura făcută la salon, atunci află care sunt pașii necesari pentru îndepărtarea manichiurii cu gel sau ojă semipermanentă. La prima vedere, acest proces pare o misiune imposibilă, dar cu puțin exercițiu, vei obține unghii impecabile fără să le deteriorezi.

Manichiura semipermanentă

Caută o pilă cu care să ștergi luciul de pe unghie. Apoi, așază pe suprafața unghiilor o dischetă demachiantă înmuiată în acetonă și acoperă-le bine cu o folie alimentară, din aluminiu. Menține unghiile astfel timp de 10-20 de minute.

Când observi că oja începe să se înmoaie, șterge urmele cu un șervețel sau cu ajutorul unei spatule din metal. După ce unghiile sunt perfect curate, folosește o pilă de unghii cu care să le redai forma și lungimea dorite.

La final este important să aplici un lac tratament. Pentru cuticule utilizează un ulei special și împinge-le cu mișcări ușoare către deget cu ajutorul unei spatule.

Înainte să aplici un nou model pe unghie, amintește-ți că suprafața, forma și lungimea acesteia trebuie să fie intacte. Comandă de pe acest site, trusa cu instrumentele inoxidabile pentru o manichiură ca la salon. Gifaz România are în ofertă kit-uri complete pentru manichiură și pedichiură, dar și ustensile individuale care să îți completeze necesarul de la salon sau de acasă. Dăruiește-le unghiilor tale un aspect sănătos și elegant, oricând dorești din confortul casei tale, fără să pierzi timp și bani la salon.

Manichiura cu gel

Pentru manichiura cu gel este important să ai acasă câteva ustensile importante, printre care o lampă UV. Însă, există câteva etape pe care le poți face singură până ajungi la manichiuristă. În primul rând, caută o pilă cu abraziune de minim 150 și pilește unghia pe lungime.

Scurtează unghiile până ajungi la lungimea corespunzătoare. Ține pila sub unghie, la 45 de grade și apoi începe să pilești. Primul pas este folosirea părții dure a pilei și apoi pe cea mai delicată. Ai grijă la acest pas și evită să pilești până la unghia naturală.

După ce ai scurtat unghiile, îți recomandăm să rotunjești colțurile pentru a evita agățarea. Caută apoi o pilă flexibilă și pilește suprafața unghiei până devine netedă.

Important: nu șterge gelul niciodată până la unghie!

Aplică un lac de bază sau un lac colorat și la final, un strop de top coat care fixează oja, accelerează uscarea acesteia și menține aspectul lucios.

Ai văzut cât poate fi de simplu să obții manichiura visată? Investește inteligent în instrumente de lucru de calitate, adecvate formei pe care o au unghiile tale. De preferat sunt materialele inoxidabile care garantează rezistență la factorii nocivi din exterior (substanțe chimice, umezeală, lichide) și care asigură folosința pe timp îndelungat.