fbpx

Cand te gandesti la culori pastelate, primele lucruri care iti vin in minte sunt probabil:

  • Paste
  • Prajituri
  • Bebelusi

Dar exista mult mai multe lucruri legate de aceste culori moi, clade. Iar daca folosesti pastelurile strict pentru prajituri si camera bebelusului, pierzi o oportunitate uriasa de a da un aer unic si delicat petrecerilor tale.

Dar cum, mai exact, poti folosi culorile pastelate in decor pentru a obtine o atmosfera moderna si sofisticata? Ce mesaj transmit tonurile pastel catre publicul tau? Si care sunt unele dintre cele mai bune nuante pastelate pe care sa le folosesti in decorul tau? Pentru a obtine raspunsuri la toate intrebarile tale, trebuie mai intai sa afli care este definitia pentru tonurile pastelate.

Ce sunt culorile pastel?

Pastelurile (cunoscute si sub numele de „nuante”) sunt tonuri palide de culori realizate prin amestecarea unei cantitati semnificative de alb in nuanta originala (de exemplu, un galben pastel ar fi o nuanta mai palida de galben). Din punct de vedere tehnic, poti transforma orice culoare intr-un pastel prin adaugarea de alb – si cu cat adaugi mai mult alb in nuanta originala, cu atat mai palid va fi pastelul.

Culorile pastelate au un aspect mai moale decat omologii lor mai intensi si sunt descrise de obicei folosind adjective precum „moale”, „spalacit”, „palid”, „stins” si „usor”.