fbpx

Definitie submisiv

De cele mai multe ori comportamentele submisive reprezinta comportamente de supunere care sunt exagerate atat in fata celorlaltor persoane, cat si in fata persoanelor care au caractere dominatoare. De altfel, persoanele care prezinta un astfel de comportament, de cele mai multe ori se situeaza si la extremele unui comportament adaptiv.

Deseori, persoanele submisive traiesc un sentiment de rusine pe care il au pentru persoanele din jur sau pentru persoanele cu care interactioneaza in societate. Un astfel de sentiment provine din experientele trecute, cat persoanele submisive au fost injosite de catre alte persoane importante din viata lor.

In general, persoanele submisive provin din familii care prezinta cu exactitate o anumita ierarhie care este extrem de bine stabilita, unde fiecare membru are o anumita responsabilitate. In astfel de familii, frica de a spune “nu” implica si impiedicarea manifestarii oricarei forme de rebeliune. Ulterior, aceasta frica se va resimti in relatiile cu partenerii.