fbpx
Definitie Sertizare

Definitie Sertizare

Definiția sertizãrii

Sertizarea constă în îmbinarea a două sau mai multe bucăți de metal sau de alt material ductil prin deformarea uneia sau a ambelor bucăți pentru a le menține pe celelalte. Curbura sau deformarea se numește încrețire.

Conectori de sârmă

Metalele sunt unite printr-un conector special. Firul dezizolat (adesea torsadat) este introdus prin deschiderea corect dimensionată a conectorului, iar un dispozitiv de sertizare este utilizat pentru a strânge strâns deschiderea împotriva firului. În funcție de tipul de conector utilizat, acesta poate fi atașat la o placă metalică printr-un șurub sau un bolț separat sau poate fi pur și simplu înșurubat folosind conectorul însuși pentru a face atașamentul, ca un conector F.

Utilizarea sertizãrii

Sertizarea este cel mai des utilizată în prelucrarea metalelor. Sertizarea este folosită în mod obișnuit pentru a fixa gloanțele în cartușele lor, pentru conexiuni electrice rapide, dar de durată, pentru fixarea capacelor de pe conservele metalice și pentru multe alte aplicații. Deoarece poate fi o tehnică de prelucrare la rece, sertizarea poate fi utilizată și pentru a forma o legătură puternică între piesa de prelucrat și o componentă nemetalică.

Atunci când se îmbină segmente de țeavă tubulară din tablă, cum ar fi în cazul țevilor de fum pentru sobe pe lemne, al jgheaburilor de coborâre pentru jgheaburile de ploaie sau pentru instalarea conductelor de ventilație, un capăt al unui tub este tratat cu o unealtă de sertizare pentru a realiza o îmbinare glisantă în următoarea secțiune de conductă. Îmbinarea nu va fi etanșă la lichide, dar va fi adecvată pentru transportul fluidelor de joasă presiune. Îmbinările prin sertizare pot fi aranjate pentru a preveni acumularea de murdărie.

La fabricarea bijuteriilor, mărgelele de sertizare sau tuburile de sertizare sunt folosite pentru a realiza îmbinări sigure în sârmă fină, cum ar fi cea folosită la închizători sau la buclele de legare. Un sigiliu de plumb (sau alt metal moale) ondulat este atașat la firele de siguranță utilizate pentru a fixa elementele de fixare în aeronave sau pentru a oferi dovezi vizuale de manipulare atunci când se fixează un contor de utilități sau ca sigiliu pe containerele de marfă.

Alte articole interesante...

Definitie
Acest articol vă va explica ce înseamnă termenul „venetic” și va oferi câteva exemple de […]
Definitie
Care este definitia termenului „Bozgor”? Bozgor este un termen vechi folosit in Romania, care se […]
Definitie
Care este definiția termenului "alai"? Alai este un cuvânt din limba old-french ce se referă […]
Definitie
: Ce inseamna "prietenos" si cum se foloseste aceasta? Termenul "prietenos" se refera la a […]
Definitie
Ce Inseamna Odalisca? O Odalisca este o dansatoare traditionala din sud-estul Europei, Orientul Mijlociu, Turcia […]
Definitie
Ce inseamna Arata? Arata, "to show" sau "to demonstrate" in engleza, este un termen folosit […]
Definitie
Miozot: O Definire & Exemple Miozot este un termen medical care se refera la procesul […]
Definitie
Proéminent este un termen care se referă la ceva care este „conducător”, „predominant” sau/şi „celebrat”. […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro