Definitie Haccp

Definitie Haccp

Sistemul de Analiza a Riscurilor in Punctele Critice de control, cunoscut si sub denumirea de HACCP (Hazard analysis and critical control pint) reprezinta o lucrare scrisa ce contine de cele mai multe ori o serie de reguli de igiena care ar trebui respectate, dar si implementate de orice persoana juridica, ce doreste sa desfasoare diferite activitati de alimentatie publica in toate tarile din Uniunea Europeana. De cele mai multe ori, aceasta presupune o abordare sistematica a tuturor riscurilor, dar si a masurilor corective, care sunt menite sa elimine toate riscurile potentiale ce tin de siguranta alimentara.

In cazul Romaniei, un astfel de ghid este esential pentru obtinerea tuturor autorizatiilor sanitar veterinare, ce sunt eliberate de catre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. In UE, toate normele haccp au fost impuse cu ajutorul directivei Consiliului European, nr 93/43, fiind publicate ulterior in toate regulamentele UE, sub numarul 852/2004.

Alte articole interesante...

Definiție Ghiftuit: Persoană care a mâncat prea mult, sătul peste măsură. Exemple de folosire pentru […]
Definiție Apanaj: Drept sau avantaj specific unei persoane, clase sociale sau situații. Exemple de folosire […]
Definiție Contiguu: Care se află alături, în contact direct cu alt obiect sau spațiu. Exemple […]
Definiție Polipnee: Respirație accelerată, de obicei asociată cu afecțiuni respiratorii sau cardiace. Exemple de folosire […]
Definiție Convent: Adunare religioasă sau instituție monahală unde trăiesc persoane călugărite. Exemple de folosire pentru […]
Definiție Colonie: Grup de persoane stabilite într-un teritoriu străin, păstrând legături cu țara de origine. […]
Definiție Desuet
Definiție Desuet: Ceva ieșit din uz, care nu mai este folosit în prezent. Exemple de […]
Definiție Zeflemitor
Definiție Zeflemitor: Persoană care ia în derâdere, ironizează sau batjocorește. Exemple de folosire pentru Zeflemitor: […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro