In limba romana, termenul "feminin" se refera la modul in care se formeaza o notiune, cuvant sau concept, in functie de genul gramatical al cuvantului din limba romana. In limba romana, genul poate fi masculin sau feminin.
In general, cuvintele care se refera la om se formeaza in mod specific in functie de gen. Astfel, cuvintele in care se regasesc substante, adjective sau alte parti de vorbire in general pot fi feminine sau masculine.
De exemplu, "barbatul" este un adjectiv masculin si "femeia" este un adjectiv feminin. Alte cuvinte precum "copil" sau "animal" nu indica genul lor, deci pot fi folosite atat in masculin cat si in feminin.
Un alt exemplu bun de folosire a cuvintelor feminine este termenul de "sotie", care se refera la femei. Pentru a se referi la barbati, se foloseste termenul "sot".
De asemenea, in cazul substantivelor, genul poate fi in general determinat prin sufixul lor. De exemplu, "barbat" are sufixul "-bat" si este masculin in timp ce "femeie" are sufixul "-eie" si este feminin.
In concluzie, femininul se refera la modul in care se construiesc cuvintele in limba romana, in care genul poate fi determinat prin sufixe sau prin specificarea masculinului sau femininului.