Corolarul este un mesaj sau concluzie logică care se trage din anumite premise. De obicei, corolarele sunt evidente ca urmare a unei raționări principiilor și ipotezelor anterioare. Aparent, este o implicație dedusă din premize mai degrabă decât ceva nou adăugat.
De exemplu, două teoreme matematice simple ar putea fi, "orice număr dublu se va determina prin adăugarea numărului și unității sale" și "orice număr care este egal cu unitatea sa are valoarea zero". Corolarul sau concluzia logică derivată din cele două teoreme este: "orice număr dublu se va determina prin adăugarea zero".
Aceste corelări pot fi, de asemenea, folosite în alte domenii cum ar fi istorie, științe politice și economie. De exemplu, "Suprafața Statelor Unite este acoperită în mare parte de întinderea Mlă dieselor" și "Marea majoritate a suprafeței acoperite de Mlaștini este considerată neproductive" sunt două premize. Corolarul fiind: "Suprafața majoritară a Statelor Unite este neproductivă".
Prin urmare, corolarul poate fi definit ca un mesaj sau logică directa care se trage din premisele anterioare. Acest lucru face ca corolarele să fie extrem de utile în luarea deciziilor, în special pentru realizarea unei raționări mai rapide și mai eficiente.