Jucăriile din lemn sunt din ce în ce mai populare, atât în rândul bebelușilor, cât și în rândul celor mai mari. Un succes care merge mână în mână cu dezvoltarea unei anumite conștiințe ecologice, dar nu numai.

Iată deci câteva argumente favorabile pentru a alege o jucărie de lemn pentru bebelușul tău.

Un atu estetic

Jucăriile din lemn au un aspect vintage, autentic și care nu se demodează. Și unele dintre ele chiar au un look foarte în tendințe, astfel că unii părinți aleg să facă din ele veritabile elemente de decor. Sunt jucării nostalgice ce seduc atât bunicii, cât și părinții deoarece îi fac să își amintească de copilăria lor.

Rezistența

Soliditatea este un atu major pentru jucăriile din lemn. Un argument forte mai ales atunci când știm că tuturor copilașilor le place să lanseze, să trântească sau uneori mai scapă din mânuțele lor fragile jucăriile. Un tren din lemn nu va ajunge deci bucăți atunci când va fi scăpat pe gresie, spre deosebire de un tren din plastic.

Jucăriile din lemn sunt deci extrem de robuste și chiar dacă sunt stricate, se pot repara destul de ușor. Nu sunt doar rezistente la șoc, ci și la timpul care trece, jucăriile din lemn fiind jucării care nu se demodează, care se pot transmite foarte ușor din generație în generație.

Și chiar dacă sunt puțin mai scumpe față de cele din plastic, pe termen lung sunt o bună investiție care se poate rentabiliza repede, mai ales dacă îți dorești mai mulți copii.

Jucăriile din lemn sunt un aliat de preț și pentru sănătate

Materialele naturale ce compun jucăriile din lemn nu sunt nocive pentru copii, cu condiția însă ca aceste obiecte să fie de calitate și în cea mai bună stare. Cel mai bine ar fi să privilegiezi jucăriile din lemn masiv, dar și coloranții sau vopselele pe bază de apă.

Metalele grele, alergenii, dar și alte produse chimice fac parte din procesul de fabricare al jucăriilor din plastic.

Aspectul ecologic

Un alt argument în favoarea jucăriilor din lemn- sunt respectuoase cu planeta. Lemnul este un material nobil și natural și se păstrează astfel biodiversitatea planetei, fără să se compromită nevoile celorlalte generații.

De asemenea, jucăriile din lemn sunt cele care pot stimula imaginația. Copiii pot construi case sau mașini din cuburi de lemn, pot concepe chiar orașe întregi și să creeze cele mai complexe povești. Deci, jucăriile din lemn au o concepție simplă, dar polivalentă și oferă suficient material pentru a da frâu liber imaginației.

Sunt cele care favorizează creativitatea și îndemânarea copiilor, dar pot întări și încrederea în ei.

Oferă de asemenea și o dezvoltare senzorială. Jucăriile din lemn sunt o reală plăcere de manipulat. Poți simți greutatea lor, senzația pe care o oferă materialul și formele sale deci asigură unele conexiuni neurologice complexe în creierul copiilor și favorizează în același timp și memoria.

Iar jucăriile senzoriale sunt cele care permit copiilor să învețe foarte multe. Le dezvoltă limbajul, îi încurajează să comunice și pot exprima noi emoții și senzații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.