Cum se gateste orezul brun

Cum se gateste orezul brun

Orez brun cu linte si ceapa caramelizata

Ingrediente

  • 285 g (1 1/2 cesti) orez basmati brun, clatit si scurs
  • 90 g (1/2 cana) quinoa, clatita si scursa
  • 750 ml (3 cani) de bulion de ciuperci sau de legume
  • 60 ml (1/4 cana) ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 pastai de cardamom (optional)
  • 1 baton de scortisoara, de 3 cm lungime
  • 2,5 ml (1/2 lingurita) turmeric macinat
  • 4 cepe mari, tocate marunt
  • 1 cutie de 398 ml linte maro, clatita si scursa
  • 125 ml (1/2 cana) iaurt grecesc simplu
  • 5 ml (1 lingurita) chimen macinat
  • 10 g (1/4 ceasca) coriandru tocat
  • felii de lamaie, pentru servire
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare pentru orez brun

Intr-o cratita destul de incapatoare, se combina orezul, quinoa, bulionul, 15 ml (1 lingura) din ulei, usturoiul, cardamomul, scortisoara si turmericul.

Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se aduce la fierbere, se acopera si se fierbe la foc mic timp de 20 de minute si se verifica din cand in cand si se amesteca cu o lingura de lemn daca este cazul.

Se ia de pe foc si se lasa sa stea 5 minute deoparte sa se odihneasca, acoperit. Se indeparteaza pastaile de cardamom si batonul de scortisoara din oala cu orezul si quinoua fierte.

Intre timp, intr-o tigaie mare, la foc mare, se rumeneste ceapa in restul de ulei de masline ramas din toata cantitatea necesara, amestecand aproape continuu, pana cand devine aurie, aproximativ 10 minute dar nu mai mult pentru ca riscam sa o ardem si devine amaeuie. Se da deoparte.

Se amesteca lintea cu orezul, apoi se transfera pe un platou mare de servit. Se acopera cu ceapa caramelizata si iaurt. Se presara cu chimen, coriandru si felii de lamiae pentru decor si gust.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro