Cum se gateste orezul

Cum se gateste orezul

Orez prajit cu pui si legume

Ingrediente pentru orez prajit cu pui si legume:

  • 1 ardei rosu
  • 1 buchet de ceapa de primavara
  • 1 morcov mic
  • 1 strop de ulei de rapita
  • 2 piepturi de pui, fierte si taiate in cuburi
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 750 g orez fiert
  • 45 ml sos de soia
  • sare si piper
  • 30 ml ulei de susan
  • 3 linguri de mazare fiarta
  • 2 linguri de seminte de susan
  • 2 linguri de coriandru tocat

Pregatirea orezului prajit cu pui si legume:

  • Se taie ardeiul si ceapa in cuburi. Pastrati partea verde a cepei de primavara pentru decorare. Se curata si se taie morcovul in cubulete.
  • Se incalzeste uleiul intr-o tigaie sau wok la foc mare. Se rumenesc ardeiul, ceapa si morcovul timp de doua minute. Se adauga puiul, usturoiul, orezul si sosul de soia. Se incalzeste timp de 3 pana la 4 minute la foc mare, amestecand. Se ajusteaza condimentele.
  • Chiar inainte de servire, adaugati uleiul de susan si mazarea si amestecati. Se presara cu seminte de susan si coriandru.

Orez cu fasole rosie

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi
  • 1 esalota
  • 1 ardei iute mic
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingura de ghimbir
  • 1 strop de ulei de arahide
  • 40 ml de apa
  • 1 cubulet cu gust de legume
  • 1 frunza de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 cutie de 125 g fasole rosie, clatita si scursa
  • 200 g orez thailandez
  • 2 linguri de coriandru

Pregatirea orezului cu fasole rosie:

  • Se curata usturoiul si salota. Se indeparteaza tulpinile si se taie marunt ardeiul iute si ardeiul rosu. Se da deoparte.
  • Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Se soteaza usturoiul, esalotul, ardeiul iute, piperul si ghimbirul in ea timp de 5 minute, amestecand. Se adauga fasolea rosie si orezul. Se amesteca bine. Orezul trebuie sa fie bine inmuiat in amestec si sa fie translucid.
  • Se toarna o treime din bulion peste orez si se aduce la fierbere, marind focul timp de 2 minute.
  • Reduceti focul si gatiti usor. Adaugati restul de bulion pe masura ce orezul absoarbe lichidul, pana cand orezul este fiert.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro