Cum se gateste orezul

Cum se gateste orezul

Orez prajit cu pui si legume

Ingrediente pentru orez prajit cu pui si legume:

  • 1 ardei rosu
  • 1 buchet de ceapa de primavara
  • 1 morcov mic
  • 1 strop de ulei de rapita
  • 2 piepturi de pui, fierte si taiate in cuburi
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 750 g orez fiert
  • 45 ml sos de soia
  • sare si piper
  • 30 ml ulei de susan
  • 3 linguri de mazare fiarta
  • 2 linguri de seminte de susan
  • 2 linguri de coriandru tocat

Pregatirea orezului prajit cu pui si legume:

  • Se taie ardeiul si ceapa in cuburi. Pastrati partea verde a cepei de primavara pentru decorare. Se curata si se taie morcovul in cubulete.
  • Se incalzeste uleiul intr-o tigaie sau wok la foc mare. Se rumenesc ardeiul, ceapa si morcovul timp de doua minute. Se adauga puiul, usturoiul, orezul si sosul de soia. Se incalzeste timp de 3 pana la 4 minute la foc mare, amestecand. Se ajusteaza condimentele.
  • Chiar inainte de servire, adaugati uleiul de susan si mazarea si amestecati. Se presara cu seminte de susan si coriandru.

Orez cu fasole rosie

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi
  • 1 esalota
  • 1 ardei iute mic
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingura de ghimbir
  • 1 strop de ulei de arahide
  • 40 ml de apa
  • 1 cubulet cu gust de legume
  • 1 frunza de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 cutie de 125 g fasole rosie, clatita si scursa
  • 200 g orez thailandez
  • 2 linguri de coriandru

Pregatirea orezului cu fasole rosie:

  • Se curata usturoiul si salota. Se indeparteaza tulpinile si se taie marunt ardeiul iute si ardeiul rosu. Se da deoparte.
  • Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Se soteaza usturoiul, esalotul, ardeiul iute, piperul si ghimbirul in ea timp de 5 minute, amestecand. Se adauga fasolea rosie si orezul. Se amesteca bine. Orezul trebuie sa fie bine inmuiat in amestec si sa fie translucid.
  • Se toarna o treime din bulion peste orez si se aduce la fierbere, marind focul timp de 2 minute.
  • Reduceti focul si gatiti usor. Adaugati restul de bulion pe masura ce orezul absoarbe lichidul, pana cand orezul este fiert.

Alte articole interesante...

Cum să îți organizezi frigiderul pentru a reduce risipa alimentară și a economisi bani
Un frigider bine organizat nu este doar o chestiune de estetică, ci și o metodă […]
Cum se păstrează cafeaua boabe
Cafeaua boabe este alegerea perfectă pentru cei care apreciază gustul autentic și aroma intensă a […]
Ayran – băutura tradițională turcească ce cucerește lumea prin simplitate și prospețime
Într-o lume în care băuturile carbogazoase și pline de zahăr domină piața, există și alternative […]
Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro