Cum se gateste muschiul de porc

Cum se gateste muschiul de porc

Ingrediente

  • 1 muschi de porc intreg de aproximativ 500 g (mai bine daca este deja legat)
  • ulei de masline extra virgin
  • salvie
  • rozmarin
  • 4 - 5 cuisoare
  • sare
  • piper
  • 1 bucata de unt
  • 3 - 4 linguri de vin alb
  • aproximativ 2 cani de bulion
  • miere si/sau marmelada de portocale

Mod de preparare pentru muschiul de porc

  1. In primul rand, daca nu l-ati cumparat deja legat, legati-l cu sfoara de bucatarie.
  2. Se pun apoi frunzele de salvie, smocurile de rozmarin si cuisoarele in interiorul plasei si se maseaza carnea cu sare, piper si 2 linguri de ulei cu mainile.
  3. Apoi se rumeneste carnea intr-o cratita cu 1 bucata de unt, avand grija sa se rumeneasca pe toate partile, pana cand exteriorul este auriu, bine caramelizat (nu prea inchis).
  4. Acest lucru va dura aproximativ 8 minute.
  5. In aceasta faza, evitati sa strapungeti carnea pentru a preveni pierderea sucurilor interne ale muschiului.
  6. In final, se transfera muschiul intr-o tava de cuptor cu lichidele de gatit si se adauga piper macinat si sare atat deasupra, cat si dedesubt, un strop de ulei, vinul alb si cateva ace de rozmarin.
  7. In cele din urma se coace in cuptorul preincalzit la 160° timp de aproximativ 25 - 30 de minute, ungand carnea din cand in cand cu bulion fierbinte daca sucurile de gatit se usuca. Pentru a vedea daca s-a terminat gatitul, intepati carnea doar la capat: daca iese lichidul transparent, atunci este gatita.
  8. Apoi se scoate din cuptor si se infasoara muschiul de porc cu o folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca timp de aproximativ douazeci de minute.
  9. La final se indeparteaza plasa si se unge cu miere (acest pas va oferi un contrast delicios), se taie in felii de aproximativ 1 ½ cm grosime si se serveste cu marmelada de portocale si/sau miere.
  10. Muschiul de porc este gata

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro