Cum se gateste meiul

Cum se gateste meiul

De data aceasta este randul meiului, o cereala foarte veche, originara din Asia Centrala si de Est, cultivata si de vechii egipteni. Este, de asemenea, atat de bun pentru unghii si par, incat populatiile unde este consumat in mod regulat au unghii si par puternice si stralucitoare. In plus, este singura cereala alcalinizanta si usor de digerat, asa ca este excelenta si pentru cei cu probleme de stomac. Este o cereala fara gluten, dar nu uitati ca, la fel ca toate cerealele, nu contine toti aminoacizii esentiali, asa ca hai sa o combinam cu proteine precum legumele.

Chiftelute de mei si fasole neagra:

Ingrediente:

  • 200 g mei decorticat
  • 300 g dovleac copt
  • 100 g fasole neagra fiarta
  • sare, piper, ulei de masline extravirgin dupa gust
  • fulgi de ovaz sau fulgi de porumb pentru panare

Pregatire:

  1. Se fierbe meiul prin absorbtie: 200 g mei in 600 g apa usor sarata timp de 25 de minute.
  2. Se spala bine dovleacul si, fara a-l decoji, se taie in felii de aproximativ 2/3 cm grosime, indepartand semintele si fulgii interiori. Se asaza in tava de cuptor acoperita cu hartie de copt, se presara cu sare si piper si cateva frunze de salvie si rozmarin tocate. Se coace aproximativ 30 de minute la 200, verificand consistenta cu o furculita, trebuie sa fie destul de uscata.
  3. Se curata de coaja, se transfera intr-un blender si se face crema, se transfera intr-un bol, se adauga mei, sare, piper, se amesteca bine, se adauga fasolea neagra.
  4. Daca este necesar, deoarece amestecul este prea moale, adaugati putina faina de porumb sau, daca nu suferiti de intolerante, si pesmet.
  5. Formati chiftelele, aruncandu-le intr-un strat de gomasio, sau fulgi de ovaz sau faina de porumb, sau chiar faina de orez.
  6. Se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei, se usuca cu prosoape de hartie si se servesc cu putina maioneza vegana, daca doriti.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro