Fasolea este un aliment nutritiv pe care il consumam frecvent, dar nu punem prea mult accent pe ea. Bunicii nostri mancau fasole mai ales in perioadele de post, deoarece este bogata in proteine. In zilele noastre, fasolea este adesea evitata, deoarece se crede ca va face sa va simtiti balonati. Iata cum se prepara fasolea uscata, astfel incat sa puteti manca o masa sanatoasa fara sa a va simti ingreunati.
Fasolea trebuie aleasa cu grija, chiar daca arata exceptional sau este ambalata. Fasolea este impura, iar unele boabe ar putea fi stricate, asa ca alegeti-le doar pe cele care arata exceptional. Fasolea este mai usor de digerat daca este pusa la inmuiat cateva ore inainte de a fi gatita, de preferinta cu o seara inainte. Pe langa faptul ca hidrateaza fasolea uscata si o face sa fiarba mai usor, acest proces elibereaza si substante care provoaca indigestie. Atunci cand va pregatiti sa fierbeti fasolea, nu o fierbeti niciodata in aceeasi apa in care a fost inmuiata in noaptea precedenta. Dupa ce fierbeti fasolea, schimbati apa de cel putin trei ori, mentinand de fiecare data apa la aceeasi temperatura. Daca pregatiti o tocana de fasole si doriti sa includeti bulion sau rosii, nu le includeti pana la sfarsit, deoarece rosiile si derivatele lor nu mai fierb, iar fasolea ramane cruda.
Este important sa retineti ce adaugati in fasole atunci cand o consumati. In timp ce bunicii nostri mancau fasole fara carne in timpul perioadelor de post, multi oameni nu-si pot imagina sa o manance fara carnati sau carne afumata. Acest obicei alimentar este incorect, deoarece combinatia este foarte indigesta si bogata in proteine. Ii veti multumi cu siguranta stomacului daca veti manca mese simple pe baza de fasole cu o salata alaturi. Oricare varianta alegeti, nu uitati sa o gatiti foarte bine inainte!