fbpx
Cum sa scapi de purici

Cum sa scapi de purici

In special persoanele care detin animale de companie s-au confruntat cu problema puricilor. Poate fi o adevarata provocare sa scapi de purici, insa exista numeroase modalitati prin care poti sa elimini complet acesti paraziti din locuinta ta. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa investesti in solutiile potrivite si sa le aplici in mod corespunzator, unde este nevoie. Mai mult de atat, pentru ca rezultatele sa fie imediate si de lunga durata trebuie sa iei in calcul si:

Deparazitarea animalelor

Un prim pas extrem de important pentru o locuinta curata este deparazitarea animalelor. Pentru ca acest pas sa poata fi realizat cu succes, tot ceea ce trebuie facut este sa se achizitioneze o solutie speciala, de la farmacia veterinara si sa se aplice pe ceafa animalului. Ulterior, parazitii care locuiesc in blana animalului vor disparea complet. Totusi, in cazul in care animalele de companie nu suporta aceasta substanta, se poate achizitiona o zgarda care este un repelent pentru purici. Parazitii nu doar ca vor disparea complet de pe blana animalelor, dar nu va mai exista riscul ca acestia sa apara.

Dezinsectia locuintei

Dupa ce s-a asigurat faptul ca animalele sunt curate, iar in blana lor nu mai exista paraziti, urmatorul pas este reprezentat de dezinsectia intregii locuinte. Pentru acest lucru este nevoie sa se achizitioneze substante antiparaziti, precum si o pompa. Ulterior, solutia va fi pulverizata deasupra tuturor obiectelor care se gasesc in locuinta, inclusiv intre cusaturile pieselor de mobilier tapitate, saltele si perne. In acest mod se va asigura ca intreaga suprafata este complet acoperita de substanta.

Totusi, in cazul utilizarii unei astfel de metode, este important de stiut ca in timpul de actiune, nu este nevoie ca locuinta sa fie accesata. Mai mult de atat, copiii mici si animalele de companie nu ar trebui lasate in apropiere substantelor antiparaziti, din cauza gradului mult prea ridicat de toxicitate.

Daca se doreste utilizarea unei alte metode, este important de stiut faptul ca multe persoane aleg sprayurile antipurici. Acestea se gasesc in comert si pot fi folosite ca si in cazul substantelor pentru dezinsectie. In functie de gradul de infestare, se poate alege metoda cea mai optima, in asa masura incat rezultatele finale sa fie cele mai potrivite.

Apelarea catre o firma de dezinsectie

In special in cazurile in care situatia este una destul de neplacuta, iar intreaga locuinta este infestata de purici, atunci este momentul sa apelezi la specialisti. Acest lucru este potrivit mai ales in cazurile in care puricii nu mai dispar din locuinta, iar substantele antipurici se dovedesc a fi ineficiente. Pentru a obtine rezultatele optime, intr-un timp destul de scurt, specialistii se vor putea ocupa in totalitate de aceasta problema.

De cele mai multe ori, firmele de dezinsectie folosesc numeroase substante care s-au dovedit a fi eficiente, in special in cazurile de infestatii masive. Aceste substante sunt extrem de puternice, dar si toxice, fapt pentru care este recomandata o curatenie generala, la finalul acestui proces, pentru ca locuinta sa fie din nou sigura.

Alte articole interesante...

Experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble îți oferă 10 sfaturi utile pentru […]
Ce activități fizice poți face dacă ai probleme cu inima
A avea probleme cardiace nu înseamnă că trebuie să te retragi complet de la activitățile […]
Cum să îți dai seama singur atunci când ai un accident vascular celebral
Accidentul vascular cerebral (AVC) este o urgență medicală care poate avea consecințe severe asupra sănătății […]
Cum să previi și să tratezi nasul înfundat
Posibile cauze ale nasului înfundat Un nas înfundat, sau congestia nazală, poate fi cauzată de o varietate de […]
Cum și la cât timp se schimbă apă din acvariu
Schimbarea apei din acvariu este crucială pentru menținerea unui mediu sănătos pentru peștii tăi. Aici […]
Cum să întreții un avariu de 30 de litri
Întreținerea unui acvariu de 30 de litri implică mai multe aspecte, de la curățarea regulată […]
Cum să îți înveți câinele să facă culcat
Învățarea câinelui să facă "culcat" este o altă comandă fundamentală și utilă. Această comandă poate […]
Cum să îți înveți câinele să facă șezi
A învăța câinele să facă "șezi" este una dintre cele mai simple și mai utile […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro