fbpx

Cum sa scapi de constipatie

Constipatia este o afectiune destul de neplacuta, care poate fi generata de mai multi factori. Totusi, este bine de stiut faptul ca aceasta poate fi remediata rapid, mai ales daca se opteaza pentru forma de tratament potrivita pentru tine, iar in cele din urma te vei simti mult mai bine. De altfel, este important de stiut si ca in astfel de momente nu ar trebui sa te fortezi sa mergi la baie, din cauza ca poti sa te ranesti. Asadar, poti incerca aceste metode, pentru a fi sigur ca in cele din urma, vei putea scapa complet de o astfel de afectiune:

Baile cu apa calda

Apa calda va putea sa te ajute sa mergi la baie, fapt pentru care un dus cu apa calda este recomandat in astfel de situatii. De cele mai mul e ori, cu ajutorul apei calde musculatura se va putea relaxa, iar tu te vei putea simti mult mai bine, fara sa mai fi deranjat de crampe. Mai mult de atat, in momentul in care apelezi la o astfel de metoda, nu uita sa petreci cat mai mult timp in apa calda, in asa masura incat tot corpul sa se relaxeze.

Utilizarea medicamentelor

In cazuri care nu reusesti sa scapi de constipatie timp de mai multe zile, este indicat sa apelezi la anumite produse farmaceutice, printre care se numara si laxativele. Acestea te vor ajuta sa elimini toate impuritatile din corpul tau. Totusi, in cazul in care doresti sa apelezi la o astfel de metoda, este important de stiut ca trebuie urmat in detaliu intregul prospect, in asa masura incat sa fii sigur de faptul ca nu va exista riscul sa ai diaree. In functie de indicatiile primite de la farmacist, precum si in fucntie de cele care se regasesc pe prospect, poti sa iti administrezi singur aceste medicamente.

Utilizarea supozitoarelor

Printre cele mai utile supozitoare se numara si cele cu glicerina, care vor putea sa lubrifieze tracul intestinal, iar tu vei putea scapa mai repede de constipatie. Aceste supozitoare sunt prietenoase cu corpul, fapt pentru care nu va mai fi nevoie sa iei o anumita medicatie. Mai mult de atat, acestea sunt perfecte inclusiv pentru copii, deoarece nu contin ingrediente nocive. In acest mod, atat adultii, cat si copiii vor putea sa scape complet de constipatie cu ajutorul unor astfel de medicamente. Totusi, este important de stiut si faptul ca in momentul in care se utilizeaza supozitoare, in special in cazul copiiilor, este esential sa se apeleze si la sfatul medicului.

Clisma

Exista anumite situatii cand o astfel de problema poate fi rezolvata cu ajutorul clismei. Aceasta poate fi facuta acasa, cu ajutorul instrumentelor speciale sau la spital, intr-un mediu controlat. In functie de preferintele tale, poti opta pentru una dintre cele doua variante. Mai mult de atat, in cazul in care apelezi la o astfel de metoda, vei putea sa iei in calcul si faptul ca intotdeauna este esential sa ai la indemana produse de igiena, mai ales in timpul procesului.