fbpx

Cum sa faci un slime

Poate parea destul de dificil sa faci un slime, insa in realitate acest lucru este destul de usor, mai ales daca ai la indemana toate produsele necesare. Asadar, inainte de a te ocupa sa faci un slime, va trebui sa treci pe la magazin sau farmacie pentru a achizitiona toate produsele de care ai nevoie. Acestea sunt destul de accesibile ca si pret si pot fi gasite oriunde. Mai mult de atat, produsele sunt sigure pentru cei mici, fapt pentru care nu exista riscul de a se petrece anumite accidente, mai ales cand acestea sunt folosite.

De cele mai multe ori vei avea nevoie de:

  • Crema de barbierit
  • Lipici lichid
  • Glicerina boraxata
  • Apa

De altfel, in functie de preferintele personale ale celui mic, poti opta si pentru anumite produse extra, printre care se numara si:

  • Colorant alimentar
  • Glitter
  • Paiete sau bilute

Pentru a obtine un slime perfect iata ce trebuie sa faci:

  1. Amesteca ingredientele

Prima etapa este de a amesteca toate ingredientele. Pentru inceput tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui spuma de ras peste care vei adauga lipiciul si apa. Lipiciul poate fi incolor sau alb, insa este important ca intotdeauna sa adaugi lipici lichid, din cauza faptului ca nu vei putea obtine anumite rezultate daca il folosesti pe cel solid.

Poti folosi o spatula pentru a amesteca toate aceste ingrediente, in asa masura incat sa se formeze o pasta speciala si lipicioasa. De altfel, nu uita sa adaugi apa. Cantitatea nu trebuie sa fie una prea mare, din cauza faptului ca rezultatul final nu va fi unul destul de placut la atingere.

Dupa ce te-ai asigurat ca toate ingredientele sunt amestecate in mod corespunzator, poti adauga glicerina boraxata. In aceasta etapa vei putea chiar sa folosesti mana pentru a amesteca mult mai bine intreaga compozitie. Vei putea observa ca cu cat amesteci mai mult, cu atat textura produsului se va schimba, obtinand in cele din urma slime-ul perfect.

  1. Adauga accesoriile

Acest pas este optional, insa de cele mai multe ori este si preferatul celor mici. Asadar, tot ceea ce trebuie sa faci este sa adaugi colorant alimentar pentru a schimba in intregime culoarea slime-ului, iar apoi chiar poti sa folosesti si anumite accesorii extra, printre care se numara glitterul, paietele sau chiar margelutele. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa le pui deasupra intregii compozitii si sa le amesteci cu mana pana se formeaza un nou slime.

Totusi trebuie sa ai grija. In cazul in care varsta copilului este una destul de mica, ai grija intotdeauna ca obiectele folosite pentru slime sa nu fie unele care pot fi usor de inhalat. In acest mod vei putea evita cu siguranta anumite accidente care pot avea un efect negativ asupra sanatatii copilului tau.

De cele mai multe ori, colorantii alimentari sunt ideali pentru activitatile cu orice copil, indiferent de varsta acestuia. Asadar, nu ezita sa ii folosesti, mai ales atunci cand vine vorba de crearea unui slime perfect, care sa aiba un aspect extrem de interesant.