In special atunci cand vine vorba de lucru manual impreuna cu copiii, desenul poate fi o adevarata provocare, mai ales pentru parinti. Asadar, acestia de cele mai multe ori trebuie sa adopte tehnicile potrivite de desen, pentru a obtine rezultate potrivite pentru cei mici, in asa masura incat acestia sa se poata bucura cu adevarat de formele desenate. Totusi, printre cele mai populare desene se numara intotdeauna cele cu pisici, datorita faptului ca acestea sunt animalute care apar intotdeauna in majoritatea desenelor animate. Pentru a putea desena o pisica, trebuie sa se ia in calcul urmatoarele:

Capul

Intotdeauna capul va face intotdeauna diferenta, mai ales atunci cand vine vorba de pisicute. Asadar, capul poate fi reprezentat de un cerc perfect sau chiar de un oval. Pentru realizarea unui cerc se poate folosi o cana sau chiar un bol, iar in cazul in care detii un compas, atunci este timpul sa il folosesti. Totusi, daca desenezi alaturi de copiii mici, poti sa folosesti vesela din locuinta pentru a desena aceste forme, deoarece exista riscul de accidentare in momentul in care se foloseste un compas.

Dupa ce un cerc a fost desenat, se pot trasa trei linii paralele la distantele dorite. Pe prima linie vor fi situati ochisorii, pe a doua nasucul si pe a treia gurita. Totusi, pentru un efect interesant, distanta dintre nas si gura trebuie sa fie una destul de mica, pentru a da senzatia de botic de pisic. Asadar, ochisorii pot fi ovali, nasucul va fi desenat in forma de inimioara, iar gurita in forma de 3 intors. In acest mod, se va putea contura perfect fata pisicii.

Totusi, la final se vor putea adauga inclusiv urechiuse, care vor fi reprezentate de triunghiuri inalte. In acest mod, capul animalutului se va asemana in totalitate cu cel al unei pisici.

Cum sa desenezi o pisica in mod corect – Corpul

In momentul in care se doreste sa se deseneze corpul animalutului, este intotdeauna important sa se aiba grija la trasarea liniilor. Asadar, corpul poate fi un oval destul de lung, in asa masura incat sa existe loc si pentru a desena piciorusele pisicii.

In prima faza, poti desena piciorusele din partea superioara a corpului, iar apoi poti continua cu partea inferioara. Totusi, pentru un aspect cat mai placut se recomanda ca piciorusele care sunt desenate in partea din fata sa fie mai lungi, iar cele din spate sa fie mult mai scurte. In acest mod, se poate crea un efect placut.

Pentru ca aspectul pisicii sa fie unul dragut, piciorusele din fata pot fi cilindrii lungi, in timp ce cele din spate pot fi reprezentate doar din labute. In acest mod, tu si impreuna cu cel mic ati reusit sa desenati o pisica ce sta jos, cu fata spre voi.

De altfel, pentru un efect cat mai interesant, se poate adauga inclusiv o coada care sa fie curbata. Aceasta poate fi chiar desenata in spatele pisicii. Astfel, se va putea obtine un desen interesant al unei pisicute.