fbpx

Cum sa desenezi o fata

In special copiii mici adora desenele, iar parintii trebuie sa invete intotdeauna cum sa le realizeze, in asa masura incat sa le faca pe plac celor mici. Totusi, un pas important catre viata de artist este mereu reprezentat de faptul ca cei mici ar trebui sa invete cum sa deseneze de unii singuri. Asadar, este extrem de important sa se inceapa cu exercitii foarte usoare si apoi sa se treaca la unele mult mai complexe.

In cazul in care se doreste sa se deseneze o fata, iata ce ar trebui sa se ia in calcul.

  1. Conturul fetei

Pentru a incepe desenul unei fete, trebuie luat intotdeauna in calcul si faptul ca linia de contur a fetei este mereu importanta. Asadar, poti incepe cu aceasta, iar pentru a fi sigur ca ai trasat-o bine, pentru inceput trebuie sa trasezi alte trei linii. Pe prima dintre acestea vor fi pozitionati ochisorii, pe a doua nasul si pe a treia gura. Astfel ca, vei putea fi sigur unde vor fi plasate toate aceste elemente, pentru o fata armonioasa. Mai mult de atat, va trebui sa iei in calcul si faptul ca mereu aceste linii se pot schimba, mai ales daca doresti sa obtii o anumita figura.

Dupa ce ai trasat liniile, poti incepe prin conturarea fetei. Totusi, pentru a putea realiza acest lucru in mod profesionist, nu incepe cu un simplu oval. Poti crea mai inti un cerc, iar apoi il vei putea prelungi, in asa masura incat sa obtii un oval armonios. Totodata, vei putea fi sigur si de faptul ca intreaga fata arata placut si interesant.

  1. Desenarea ochilor

In momentul in care vrei sa desenezi ochii, tot ceea ce trebuie sa faci este sa te iei dupa liniile pe care le-ai trasat prima data. Totusi, pentru a fi sigur ca acestia au dimensiunile potrivite, poti sa iti notezi unde doresti sa se termine, in asa masura incat sa poti fii sigur de faptul ca forma acestora va fi una armonioasa si extrem de placuta, din punct de vedere estetic. Mai mult de atat, poti incepe prin trasarea conturului ochilor, sub forma de migdala.

Totusi, pentru un aspect mult mai interesant, poti incerca sa trasezi un cerc in functie de care sa realizezi pleoapele, irisul si pupilele. In acest mod, aspectul ochilor va parea mult mai armonios.

  1. Trasarea liniilor buzelor

De altfel, un alt element de care ar trebui sa se tina cont in momentul in care se deseneaza buzele sa nu se exagereze. Asadar ca si in cazul ochilor, pe linia deja trasata se pot marca zonele unde buza trebuie sa se termine. Deasupra liniei trasate va fi buza de sus, in timp ce sub linia trasata va fi buza de jos. In acest mod, gura va arata interesant, iar aspectul per total al buzelor va fi unul destul de placut.

In functie de preferintele persoanei, buza de sus poate fi desenata sub diferite forme precum inimioara, dreapta sau chiar rotunda. In acest mod, fata va capata o noua expresie.