Multe persoane au probleme cu igiena somnului, iar in momentul in care acestea apar, calitatea vietii poate scadea considerabil. Mai mult de atat, corpul nu se va putea odihni in mod corespunzator, iar in cele din urma anumite afectiuni pot aparea. Asadar, este recomandat sa se incerce remedierea unei astfel de afectiuni cat mai repede.

Pentru a adormi mai repede, tot ceea ce trebuie facut este:

Cum sa adormi mai repede: Evitarea consumului de cafeina inainte de ora de culcare

Din cauza consumului crescut de cafeina, exista probabilitatea sa nu adormi la fel de repede. Asadar, se recomanda ca bauturile si alimentele pe baza de cafeina sa fie consumate in timpul zilei, de preferat dimineata, in asa masura incat corpul sa poata asimila cafeina si chiar sa o elimine din organism. Mai mult de atat, pentru un stil de viata echilibrat se recomanda consumul a doua cesti de cafea pe zi. In cazul in care exista o supradoza de cafeina, nu doar ca vei avea probleme cand doresti sa adormi, dar si calitatea somnului va fi una destul de slaba.

Printre cele mai populare produse care contin cafeina se numara si: cafeaua, ceaiul verde, ceaiul negru, bauturile energizante si bauturile pentru sportivi.

Cum sa adormi mai repede: Utilizarea suplimentelor alimentare

In cazul in care exista o astfel de problema, este intotdeauna recomandat sa se administreze suplimente alimentare. Acestea contin cantitatea necesara de melatonina, dar si plante medicinale care actioneaza direct asupra organismului. In momentul in care astfel de suplimente sunt administrate, creierul va putea secreta cantitatea necesara de melatonina, iar tu vei putea adormi mult mai usor.

Este bine de stiut ca sedativele usoare, pe baza de plante sunt recomandate mai ales cand exista o perioada grea din viata, care poate afecta in mod negativ somnul. In cazul in care se doreste utilizarea anumitor sedative mult mai puternice, este intotdeauna recomandata parerea unui specialist. Acesta poate fi in masura sa prescrie medicatia care sa fie potrivita fiecarui pacient in parte.

Cum sa adormi mai repede: Practicarea unui sport

Este important sa se practice anumite sporturi, datorita faptului ca miscarea poate aduce numeroase beneficii asupra sanatatii. In cazul in care ai probleme, mai ales atunci cand vrei sa adormi, poti incerca zilnic sa te misti cat de mult poti. In acest mod, energia ta va fi consumata de-a lungul zilei, iar seara te vei simti mult mai bine. Asadar, vei putea sa adormi mult mai usor si chiar sa te odihnesti corespunzator.

Cum sa adormi mai repede: Evitarea stresului

In special stresul poate crea dificultati, mai ales in momentul in care doresti sa adormi. Asadar, incearca sa te relaxezi si sa inlaturi din minte toate gandurile negative. De altfel, orele de terapie te pot ajuta chiar sa treci peste aceste mici perioade neplacute din viata ta.

In momentul in care nu te mai simti stresat, vei putea observa faptul ca poti adormi mult mai rapid, iar somnul tau va fi mult mai linistitor. Mai mult de atat, a doua zi te vei simti mult mai odihnit si relaxat, in timp ce bateriile tale vor fi incarcate complet.