Caii sunt animale blande, care pot transmite vestile bune si noroc. Totusi, este important de stiut faptul ca simbolistica unui vis poate fi schimbata in totalitate de contextul in care visezi un cal. De cele mai multe ori, un astfel de simbol este unul pozitiv, insa in functie de context aceasta simbolistica se poate schimba radical. Asadar, in momentul in care visezi ceva anume, este important sa incerci sa iti amintesti cat mai mult din visul pe care l-ai avut, pentru a il putea descifra in totalitate. In acest mod, iti vei putea dea seama daca visul tau este un semn bun sau un semn rau.

Semnificatia traditionala

In traditia populara, daca visezi un cal, acesta reprezinta un semn bun. Mai mult de atat, daca visezi un cal alb, acesta reprezinta norocul, veselia, dragostea, vestile bune si faptul ca toti din jurul tau te iubesc cu adevarat. Se crede ca daca o femeie viseaza un cal alb, acesta simbolizeaza faptul ca va urma o casatorie in familie. Totusi daca visezi ca esti calare pe un cal, acest simbol face trimitere la obiceiurile tale negative, fapt pentru care ar trebui sa te gandesti mult mai bine la tot ceea ce faci si ii poate afecta pe cei din jurul tau.

De cele mai multe ori, daca visezi ca vinzi un cal, acest vis poate sa insemne si ca vei castiga bani sau ca te vei imbogati. In cazul in care visezi ca lovesti cu biciul un cal, acest lucru simbolizeaza si faptul ca urmeaza sa te imbogatesti. Asadar, in momentul in care visezi un astfel de simbol, te poti astepta la diferite evenimente pozitive din viata ta, care ii vor putea aduce bani.

Calul poate fi un simbol negativ

Totusi, in functie de contextul in care visezi un cal, acest animal poate sa aiba inclusiv o simbolistica negativa. De cele mai mule ori,  daca visezi ca esti calare pe un cal, intr-o padure, acest lucru poate sa simbolizeze faptul ca urmeaza sa te imbolnavesti sau chiar agravarea unei boli pe care o ai. Daca ai cazut de pe cal in timp ce il calareai, acest lucru inseamna ca urmeaza sa suferi anumite pierderi, atat in viata personala, cat si in viata profesionala. Mai mult de atat, daca visezi ca ai cazut de pe un cal, in timpul unei curse, atunci ar trebui sa te pregatesti de esec in propriile tale afaceri.

In cazul in care ai visat ca ai cumparat cu cal, acest lucru simbolizeaza o viitoare cearta in casa. De altfel, daca visezi ca incaleci un cal fara sa, acest lucru poate simboliza si datoriile pe care le vei avea in viitor. Mai mult, in popor se considera ca daca visezi ca incaleci propriul tau cal, nevasta ta te va insela. Asadar, un astfel de vis poate sa semnifice si faptul ca urmeaza ca diferite relatii din familia ta sa se deterioreze din cauza anumitor probleme ce pot aparea. Este indicat sa fii mult mai atent la lucrurile din jurul tau, mai ales cand ai un astfel de vis.