Pentru a pregati mamaliga prajita, incepeti cu mamaliga. Se pune pe foc o cratita cu apa si uleiul si, imediat ce da in clocot, se toarna faina de porumb, amestecand rapid cu un tel.
De indata ce a capatat putina consistenta, se reduce focul si se continua gatitul, amestecand continuu cu o lingura de lemn, timp de aproximativ 30-40 de minute, pana cand mamaliga a capatat o consistenta destul de solida, apoi se opreste focul.
Ungeti o forma dreptunghiulara de copt de 38x25 cm si turnati mamaliga in ea cat timp este inca fierbinte
Nivelati suprafata cu o spatula pana la o grosime de 1 cm. La final, se acopera cu o foaie de hartie de copt si se niveleaza suprafata pentru a o netezi; se lasa la racit cel putin 2 ore la frigider, pana cand devine ferma.
Cand timpul s-a scurs, se ia tava cu mamaliga si se rastoarna pe o planseta de taiat, apoi se taie cu o lama neteda bastonase de aproximativ 2 cm latime.
Taiati pe lungime la grosimea indicata si apoi taiati in cealalta directie pentru a crea randuri de betisoare de aproximativ 8 cm lungime: veti obtine astfel chipsuri care sunt toate la fel si care sunt gata sa fie prajite.
Puneti o tigaie cu mult ulei pe foc si incalziti-o pana la o temperatura de 180°.
De indata ce uleiul este incins, se scufunda cateva bucati de mamaliga pe rand timp de aproximativ 8 minute, pana cand se rumenesc.
Se scurg cu ajutorul unei spumiere si se asaza pe o tava tapetata cu prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de ulei. Intre timp, se toaca marunt rozmarinul impreuna cu putina sare grunjoasa. Apoi transferati chipsurile de mamaliga intr-un cos cu hartie pai sau prosoape de hartie si serviti-le presarate cu amestecul tocat pe care tocmai l-ati pregatit.