Reteta de Praz prajit la tigaie

Reteta de Praz prajit la tigaie

Ingrediente

  • 4 praz
  • 4 linguri de pesmet
  • 2 linguri de branza Parmigiano Reggiano
  • 50 g de nuci de pin
  • 50 g stafide
  • Ulei cu aroma de usturoi dupa gust
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust

Mod de preparare pentru praz

  1. Mai intai de toate, se curata prazul, se spala foarte bine si se usuca.
  2. Apoi trebuie sa indepartati frunzele exterioare mai dure,sa taiati baza si partea verde din varf.
  3. Se taie toti prazul in rondele destul de subtiri si se scutura bine cu mainile, ca sa se descojeasca putin.
  4. Se inmoaie toate cele 50 g de stafide in apa calda timp de cateva minute.
  5. Scurgeti boabele de stafide, uscati-le bine si pastrati-le deoparte.
  6. Se pune o lingura de ulei cu aroma de usturoi intr-o tigaie mare si se incalzeste bine.
  7. Puneti pesmetul si nucile de pin in tigaia cu uleiul aromat de usturoi si dupa amestecati cu o lingura de lemn, apoi adaugati stafidele uscate si amestecati bine.
  8. Se gateste pana cand pesmetul devine de un maro placut.
  9. Puneti pesmetul rezultat intr-un castron mic.
  10. Se pun in tigaie alte 3 linguri de ulei cu aroma de usturoi si se incinge, apoi se pun prazul la foc mare impreuna cu parmezanul ras si se prajesc cateva minute.
  11. Se adauga sare si piper dupa gust si se continua gatitul la foc mediu timp de 10 minute.
  12. Adaugati pesmetul pe care l-ati pastrat deoparte si terminati de rumenit prazul.
  13. Se condimenteaza cu sare si se serveste.
  14. Evident, puteti renunta la stafide daca nu va plac anumite arome si anumite combinatii de arome.
  15. Puteti folosi ulei de masline extravirgin si usturoi in loc de ulei cu aroma de usturoi daca nu il aveti in casa.
  16. Nu puneti pesmetul inainte de a le praji in tigaie, altfel se va face un efect de uscare.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro