reteta de musaca

Reteta de Musaca, cu vinete (Moussaka)

Ingrediente pentru Reteta de Musaca (Moussaka)

  • 4 vinete
  • 500 g carne de vita tocata marunt
  • 8 rosii
  • 4 linguri potrivite de pesto rosu
  • 2 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cimbru
  • oregano
  • sare si piper proaspat macinat

Pentru sosul bechamel

  • 50 g unt
  • 50 g de faina
  • 0,5 l lapte
  • 150 g de branza Emmental rasa
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Pregatirea retetei

Pasul 1. Se prepara sosul bechamel si se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara.

Pasul 2. Se adauga branza Emmental rasa in sosul bechamel fierbinte si se lasa deoparte.

Pasul 3. Se calesc 3 catei de usturoi si 1 ceapa tocata in ulei de masline. Adaugati rosiile zdrobite si pesto-ul rosu si lasati sa fiarba acoperit pe jumatate pana cand scade.

Pasul 4. Prajiti 3 catei de usturoi si 1 ceapa tocata in putin ulei de masline pana cand se coloreaza usor.

Pasul 5. Adaugati carnea tocata si gatiti la foc mare, amestecand.

Pasul 6. Cand carnea este gatita, se adauga pasta de tomate cu cimbru si oregano. Se acopera si se fierbe la foc mic timp de aproximativ zece minute.

Pasul 7. Se taie vinetele pe lungime in felii regulate si se coloreaza la suprafata in putin ulei de masline incins.

Pasul 8. Se unge vasul cu ulei si se condimenteaza usor cu cimbru sau oregano.

Pasul 9. Se intinde un prim strat de vinete. Nu ezitati sa suprapuneti feliile.

Pasul 10. Se intinde toata carnea deodata peste vinete si se niveleaza.

Pasul 11. Se acopera cu restul feliilor de vinete.

Pasul 12. Se intinde sosul bechamel pe deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit.

Pasul 13. Coaceti timp de 20 de minute la 200°C si mai verificati din cand in cand.

Pasul 14. Puteti face aceeasi reteta de moussaka si cu carne de miel, in functie de preferintele voastre.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro