Reteta de Conopida gratinata

Reteta de Conopida gratinata

Ingredient necesare pentru 4-6 portii

  • Conopida (curatata 800 g) 1 kg
  • Branza parmezan DOP rasa 35 g

Ingredient pentru sosul bechamel

  • Unt 30 g
  • Faina 00 20 g
  • Lapte integral 300 g
  • Nucsoara dupa gust
  • Sare dupa gust
  • piper negru dupa gust

Mod de preparare pentru conopida

Mai intai spalati si curatati conopida foarte bine, indepartand frunzele exterioare si miezul central, apoi indepartati varfurile: trebuie sa obtineti aproximativ 800 g de conopida dupa ce efectuati tot procesul de curatare. Scufundati varfurile in apa clocotita cu sare dupa gust si fierbeti-le timp de 15 minute (daca nu va place mirosul de conopida gatita, il puteti reduce adaugand lamaie sau otet in apa in timpul fierberii).

Intre timp, se prepara sosul bechamel: se incalzeste laptele intr-o cratita mica si se topeste usor untul intr-o alta cratita cu fundul gros. Dupa ce s-a topit, se presara faina in tigaia cu unt, amestecand imediat cu un tel 6 pentru a evita formarea de cocoloase.

Se rumenesc usor, apoi se adauga laptele fierbinte, amestecand imediat cu un tel. Continuati sa amestecati pentru a evita formarea de cocoloase; asezonati cu nucsoara, piper si sare si lasati amestecul sa se ingroase doar cateva minute, amestecand constant.

Bechamelul trebuie sa ramana mai degraba lichid. Intre timp, buchetelele de conopida vor fi fierte, scurgeti-le cu grija si lasati-le deoparte pentru o clipa ca sa se mai racoreasca. Se unge o forma de copt de 20x20 cm

Se acopera cu sosul bechamel si apoi se presara uniform cu parmezan, se condimenteaza cu piper dupa gust si se coace in cuptorul preincalzit la 180°, pe modul static, timp de 10 minute. Dupa acest timp, se regleaza modul grill la 220° si se mai coace inca 10 minute pentru a obtine o crusta aurie. Conopida gratinata este gata sa fie servita

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro