fbpx
Definitie Haccp

Definitie Haccp

Sistemul de Analiza a Riscurilor in Punctele Critice de control, cunoscut si sub denumirea de HACCP (Hazard analysis and critical control pint) reprezinta o lucrare scrisa ce contine de cele mai multe ori o serie de reguli de igiena care ar trebui respectate, dar si implementate de orice persoana juridica, ce doreste sa desfasoare diferite activitati de alimentatie publica in toate tarile din Uniunea Europeana. De cele mai multe ori, aceasta presupune o abordare sistematica a tuturor riscurilor, dar si a masurilor corective, care sunt menite sa elimine toate riscurile potentiale ce tin de siguranta alimentara.

In cazul Romaniei, un astfel de ghid este esential pentru obtinerea tuturor autorizatiilor sanitar veterinare, ce sunt eliberate de catre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. In UE, toate normele haccp au fost impuse cu ajutorul directivei Consiliului European, nr 93/43, fiind publicate ulterior in toate regulamentele UE, sub numarul 852/2004.

Alte articole interesante...

Definiție Șopron
Termenul „șopron” se referă la o construcție simplă, de obicei din lemn, folosită pentru a […]
Definiție Adept
Termenul „adept” se referă la o persoană care susține, urmează sau aderă la o anumită […]
Definiție Lulea
Termenul „lulea” are două sensuri principale în limba română: Obiect: „Lulea” se referă la o […]
Definiție Cenestopatie
„Cenestopatie” este un termen medical care se referă la o tulburare caracterizată prin senzații corporale […]
Definiție Postulat
Un „postulat” este o propoziție sau o afirmație acceptată ca adevărată fără a necesita demonstrație, […]
Definiție Impertinent
Termenul „impertinent” se referă la o persoană care este lipsită de respect, insolentă sau nepoliticoasă, […]
Definiție Trenă
Termenul „trenă” se referă la partea prelungită și decorativă a unei rochii, în special a […]
Definiție Sufragiu
Termenul „sufragiu” se referă la dreptul de a vota sau la actul de a vota […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro