Cum se gateste pisica de mare

Cum se gateste pisica de mare?

Pisica de mare este un peste delicios, cu mai multe aplicatii culinare. Desigur, este adesea asociat cu raurile noroioase si cu momelile aruncate, dar atunci cand este prins proaspat si gatit corespunzator, pisica de mare poate fi unul dintre cei mai versatili pesti pe care ii puteti adauga la masa dumneavoastra. Fie ca este prajit la tigaie, la cuptor sau la gratar, pisica de mare are o aroma blanda si subtila pe care aproape orice invitat la cina o va aprecia. Chiar si cei care nu sunt mari fani ai pestelui s-ar putea trezi ca se bucura de aceasta specie dupa ce o incearca preparata in diverse moduri. Pisica de mare poate fi gasita in magazinele alimentare insa este important sa alegeti o sursa de incredere atunci cand doriti sa cumparati. Este, de asemenea, foarte simplu de gatit, timpul de pregatire necesar fiind limitat, iar daca aveti acces la un gratar sau chiar la un cuptor de interior, exista o multime de moduri in care puteti pregati pisica de mare in aceasta seara!

Pisica de mare la tigaie e o reteta deosebita care combina parfumul florilor de tei cu gustul delicat al pestelui. Reteta este traditionala si se poate prepara in mai putin de o ora, fiind potrivita atat pentru o cina romantica, cat si pentru o masa de Revelion. Aveti nevoie de peste (300 g), o ceasca de fasole alba, o ceasca de fasole verde, o ceasca de dovleac, seminte de tei, sare, piper si ulei pentru prajit. Prepararea retetei incepe cu curatarea pestelui, dupa care il spalati bine si il taiati felii. Fasolea se pune intr-o oala in care totodata se pune si ceapa, seminte de tei, sare si piper. Dupa ce s-a incins la foc mic, se adauga pestele, dovleacul taiat cuburi si fasolea, la care se adauga apa sau supa. Se lasa la fiert pe foc mic cam jumatate de ora si gata!

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro