Cum se gateste pastravul

Cum se gateste pastravul

Pastrav prajit la tigaie

Ingrediente pentru pastrav prajit la tigaie

  • Pastrav 1 kg
  • Ulei de masline extravirgin dupa gust
  • Pesmet 4 linguri
  • Patrunjel 1 tufa
  • Lamai 2
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust

Mod de Pregatire pentru pastrav prajit la tigaie

  • Dupa ce se scot maruntaiele celor 4 pastravi, se spala bine si se impaneaza cu un amestec de 2 linguri de pesmet amestecat cu patrunjel, sare, piper si zeama de lamaie.
  • Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun pastravii in pesmetul ramas si se gatesc timp de aproximativ zece minute pe fiecare parte, mai intai la foc mare si apoi la foc mai mic, astfel incat sa se formeze o crusta aurie la suprafata.
  • Cand pastravii au ochii albi si proeminenti, sunt fierti si trebuie serviti imediat stropiti cu ulei crud si suc de lamaie.

Pastrav cu ciuperci

Ingrediente pentru pastrav cu ciuperci

  • Pastrav 1,5 kg
  • Ceapa de primavara 2
  • Ciuperci 400 g
  • Cimbru 1 crenguta
  • Menta verde 1 buchet
  • Unt 70 g
  • Lamai 1
  • Faina 00 g
  • Vin alb 1 l
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust

Pregatirea pastravului cu ciuperci

  • Se spala pastravii, se scot maruntaiele si se curata cu grija cu o foaie de hartie absorbanta de bucatarie, indepartand substanta vascoasa care ii acopera. Pregatiti o marinata cu vin si suc de lamaie, apoi inmuiati pestii in ea: lasati-i aproximativ o ora.
  • Se perie ciupercile, se curata cu o carpa umeda si se taie felii; se rumenesc in 30 g unt cu o ceapa de primavara, se presara cimbru si menta tocate. Cand sunt fierte, se condimenteaza cu sare si piper.
  • Scurgeti pastravii pentru a scapa de marinata, apoi aruncati-i in faina. Se toaca ceapa de primavara ramasa si se rumeneste cu restul de unt; se adauga pastravul si se prajeste timp de 2 minute, intorcandu-l usor. Se uda cu cateva linguri de vin, se lasa sa se evapore complet, se asezoneaza cu sare si piper.
  • Acoperiti pastravul cu ciuperci porcini, stropiti cu restul de vin si gatiti timp de 10 minute intr-un cuptor preincalzit la 200 °C.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro