Cum se gateste mazarea

Cum se gateste mazarea

Mazarea la tigaie este o garnitura clasica, gustoasa si usoara, buna la mancaruri cu carne, placinte sarate sau rustice. Pot fi preparate rapid si usor si sunt excelente consumate calde. Ca si alte tipuri de retete de mazare, este nevoie de doar cateva minute pentru a le aduce la masa. Mazarea proaspata sau congelata se fierbe de preferinta si poate fi consumata ca atare, ca garnitura sau ca ingredient in mancaruri de paste uscate sau in bulion sau pentru salate proaspete. Mazarea uscata, pe de alta parte, trebuie sa fie inmuiata in apa peste noapte inainte de a fi gatita. Sa aruncam o privire asupra modului de a gati mazarea pentru a crea retete gustoase, care sunt potrivite si pentru copii, si cum sa facem mazarea in functie de preparare.

Cum se prepara mazarea la tigaie

Se rumenesc intr-o tigaie uleiul si ceapa, apoi se adauga mazarea proaspata si dupa cateva minute bulionul de legume. Se lasa sa se gateasca la foc moale timp de aproximativ cincisprezece minute, apoi se scoate capacul, se condimenteaza cu sare si se servesc. Iata reteta in detaliu pentru o delicioasa mazare la tigaie.

Ingrediente

  • Mazare 600 g
  • Bulion de legume 600 ml
  • Ceapa alba 1
  • Ulei de masline extravirgin 2 linguri
  • Piper 1 varf de cutit
  • Sare 1 varf de cutit

Pregatire

  1. Dupa ce se decojeste mazarea, se incalzeste bulionul de legume si, intre timp, se rumeneste ceapa taiata marunt intr-o tigaie cu ulei.
  2. Cand ceapa este aurie, adaugati mazarea si gatiti cateva minute la foc mare. Se adauga sare si piper si se adauga stocul de legume.
  3. Se fierbe la foc mediu si cu capacul pus timp de aproximativ 15 minute, adaugand mai mult bulion daca devine prea uscat. Se mai adauga sare dupa gust inainte de servire.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro