Cum se gateste lintea rosie

Cum se gateste lintea rosie

Lintea rosie in sos de rosii este un preparat rapid si usor, dar foarte gustos, perfect ca garnitura sau pentru a insoti orezul sau pastele. Aceasta reteta este foarte usor de preparat, nu necesita nici o grija speciala si poate fi pregatita destul de repede: in 15 minute felul de mancare este gata! Si, asa cum am mentionat mai sus, este, de asemenea, destul de versatil, deoarece poate fi folosit ca garnitura sau poate contribui la un prim fel de mancare informal.

Ingrediente

  • 180 g linte rosie
  • 1 conserva de rosii decojite
  • 2 linguri de amestec (este OK sa folositi o lingura de telina, ceapa si morcov tocate)
  • 400 ml apa
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 ardei iute
  • sare
  • patrunjel tocat

Pregatire

Clatiti lintea sub jet de apa. Se toaca ardeiul iute fara sa-l atingeti, altfel se poarta manusi. Puneti amestecul de zarzavaturi in cratita cu uleiul si ardeiul iute tocat. Se fierbe pentru a se aromatiza, apoi se adauga rosiile decojite. Se paseaza cu o lingura de lemn. Se adauga lintea si apa si se condimenteaza cu sare. Puneti capacul si gatiti (acest lucru va dura aproximativ zece minute). Cand lintea este gatita, mancarea este gata: se serveste calda, acoperita cu patrunjel tocat, daca se doreste.

Note

Lintea rosie in sos de rosii poate fi pastrata la frigider timp de 2-3 zile. Ardeiul iute poate fi inlocuit cu 1 varf de cutit de pudra de ardei iute sau chiar omis. Puteti adauga si mai multa savoare la linte adaugand cateva ace de rozmarin tocate (proaspete sau uscate) la sosul de baza. Daca va place lintea rosie, incercati si aceasta supa rapida! Este greu sa dai gres cu o reteta atat de simpla, dar singura problema care ar putea aparea este prelungirea prea mult a timpului de gatire, caz in care lintea ar putea deveni prea moale.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro