Cum se gateste halloumi

Cum se gateste halloumi?

Invatati cum sa gatiti branza halloumi. La gratar sau la tigaie – cu siguranta va fi o placere in a putea gati acest preparat acasa. Savurati-l singur sau cu o garnitura potrivita, precum o salata. Reteta originala de halloumi va va impresiona cu siguranta!

Cei mai multi oameni asociaza branza Halloumi cu Grecia, dar de fapt isi are originea in Cipru in perioada medievala bizantina, apoi a castigat popularitate in restul regiunii Orientului Mijlociu. In mod traditional, se face cu un amestec de lapte de capra si oaie, insa, in tarile in care este dificil sa se obtina acest lapte, poate fi facut si cu lapte de vaca. Halloumi are o textura distincta in straturi, similara cu mozzarella si are o aroma sarata datorita faptului ca este pusa in saramura.

Cum se prajeste halloumi?

Taiati halloumi-ul in felii groase de 1 cm. Preincalziti o tigaie la foc mediu. Daca folositi antiaderenta, nu este nevoie sa adaugati ulei in tigaie, dar daca nu, adaugati un strop de ulei de masline. Adaugati feliile de halloumi in tigaie si gatiti timp de 1-2 minute pana cand se rumenesc, apoi intoarceti-le si gatiti cealalta parte pentru inca 1-2 minute.

Cum sa faceti halloumi la gratar?

Preincalziti gratarul. Taiati halloumi-ul in cuburi de marimea unei muscaturi, apoi treceti-o pe o frigaruie. Ungeti usor halloumi-ul cu putin ulei de masline, apoi gatiti timp de 5 minute, intorcandu-l regulat, pana cand devine maro auriu pe toate partile.

Odata ce ati deschis pachetul de halloumi, va puteti pastra resturile negatite in doua moduri. Daca intentionati sa utilizati halloumi destul de repede, pastrati pur si simplu intr-un recipient etans sau intr-o punga de sandvis timp de pana la 3 zile. Pentru a prelungi durata de viata, faceti o saramura simpla amestecand 2 cani de apa cu 2 lingurite de sare. Se amesteca pana cand sarea se dizolva, apoi se toarna peste restul de halloumi intr-un recipient ermetic si se pastreaza la frigider pana la 2 saptamani.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro