cum se gateste creierul

Cum se gateste creierul

In Franta, creierul de porc este considerat o delicatesa si multi dintre compatriotii nostri l-au gustat. Cu toate acestea, multe gospodine inca se refera la acest produs secundar cu dispret sau chiar cu suparare, ocolindu-l. Principala problema este ca nu toata lumea stie cum sa proceseze si sa gateasca corect creierul de porc, si pentru ce feluri de mancare sa il foloseasca. Acest produs secundar este considerat gustos atunci cand este prajit sau gatit corespunzator. Creierul fiert poate fi folosit pentru salate, pateuri. Inabusit in smantana sau cu legume, este, de asemenea, fraged si gustos. Posibilitatea de a-l gati in mai multe moduri va diversifica semnificativ meniul familiei, mai ales ca acest produs este relativ ieftin.

Creier de porc intr-un slow-cooker

Continutul caloric al vasului: 892 kcal, valoarea calorica la 100 g: 93 kcal.

Ingrediente:

  • creier de porc - 0,5 kg
  • apa - 0,25 l (fara a lua in considerare consumul pentru inmuiere)
  • ceapa - 150-200 g
  • legume sau unt rafinat - 20-30 g;
  • sare, condimente - dupa gust.

Metoda de preparare pentru creier de porc

Clatiti creierul, inmuiati-l timp de 2 ore in apa rece, fara a uita sa schimbati periodic apa. Clatiti din nou subprodusul de porc, turnati apa clocotita peste el si curatati pelicula. Se taie creierul in bucati mici, se pune in bolul slow cooker-ului. Se curata ceapa de coaja, se taie in cuburi. Adaugati jumatate din ceapa peste creier. Puneti o frunza de dafin deasupra. Sare si piper dupa gust. Se toarna un pahar de apa in vasul de gatit. Porniti aparatul prin selectarea programului potrivit. Setati cronometrul pentru 30 de minute. Dupa timpul indicat, scoateti creierul din vasul multicookerului, decantati excesul de lichid si indepartati frunza de dafin. Puneti creierul intr-o carafa de blender sau intr-un borcan de amestecare daca il macinati cu un blender de imersie. Se spala si se usuca bolul multicookerului. Puneti untul in castron. Porniti aparatul selectand programul "Prajire" sau "Coacere". Asteptati ca untul sa se topeasca, adaugati ceapa si prajiti-o pana cand devine aurie. Puteti praji ceapa intr-o tigaie in timp ce se fierbe creierul. Se pune ceapa prajita peste creier, se toaca in pateu. Ramane sa punem pateul in matrita si sa-l racim, lasandu-l cateva ore la frigider.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro